Fırtına'nın dişine göre

Ülkemizi Avrupa Ligi'nde temsil edecek olan Trabzonspor, J Grubu'nda İtalyan Lazio, Polonya'dan Legia Varşova, Rum Kesimi'nden A.Limassol ile eşleşti. Avrupa Ligi'nde 19 Eylül'de başlayacak olan grup maçları 12 Aralık'ta son bulacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2013 Güncelleme 31 Ağustos 2013, 01:57
Fırtına’nın dişine göre

İÇİNDEKİLER

Ülkemizi Avrupa Ligi'nde temsil edecek olan Trabzonspor'un gruplardaki rakipleri belli oldu. Bordo-Mavililer, J Grubu'nda İtalyan ekibi Lazio, Polonya'dan Legia Varşova ve Rum Kesimi'nden A.Limassol ile eşleşti.

GRUPTA İLK RANDEVU 19 EYLÜL'DE
Trabzonspor, gruptaki ilk maçını 19 Eylül'de Rum Kesimi temsilcisi A.Limassol ile Magosa deplasmanında yapacak. Gruptaki ikinci maçında 3 Ekim'de Avni Aker'de Lazio karşısına çıkacak olan Trabzonspor, 24 Kasım'da ise Legia Varşova ile yine kendi sahasında mücadele edecek. Bordo-Mavili ekip, daha sonra ise 7 Kasım'da bu sefer Polonya'da Legia Varşova ile karşılaşacak. Trabzonspor, beşinci maçında ise 28 Kasım'da A.Limassol'u kendi evinde ağırlayacak. Bordo-Mavililer, gruptaki son maçında ise 12 Aralık'ta Lazio ile Roma'da kozlarını paylaşacak.

FİNAL 14 MAYIS'TA
Trabzonspor, grubunu ilk iki sırada tamamlarsa adını ikinci tura yazdıracak. Avrupa Ligi'nde ikinci tur maçları 20 ve 27 Şubat 2014 tarihlerinde oynanacak. Üçüncü tur mücadeleleri 13 ve 20 Mart 2014 tarihlerinde yapılacak. Çeyrek finaller 3 ve 10 Nisan 2014 tarihlerinde oynanacak. Yarı finallerin tarihi ise 24 Nisan ve 1 Mayıs... Avrupa Ligi'nde bu sezonun galibini belirleyecek olan final karşılaşması ise tarihler 14 Mayıs 2014'ü gösterdiğinde İtalya'nın Torino kentinde yer alan Juventus Arena'daki müthiş kapışmayla belli olacak.

İTALYAN EKİBİ LAZİO İLE 19 YILLIK HESAP VAR
İtalyan ekibi Lazio, 1994-95 sezonunda Bordo-Mavililer'i iki maç sonunda UEFA Kupası dışına itmişti. Çizme'nin önde gelen ekiplerinden olan Lazio'yu Samsunspor'un eski hocası Vladimir Petkovic çalıştırıyor. Sezona 2-1'lik Udinese galibiyetiyle giren takımın en etkili silahları Candreva, Klose, Ledesma ve de Hernanes...

POLONYA FUTBOLUNUN LOKOMOTİFİ VARŞOVA
Polonya'nın önde gelen ekiplerinden Legia Varşova, geçen sezon 9. şampiyonluğunu kazandı. Polonya Ligi'nde 5. hafta geride kalırken 9 puanla 3. sırada yer alan ekip, attığı 13 golle de ligin ağları en çok havalandıran takımı... Ateşli taraftarıyla bilinen Legia'da eski Galatasaraylı Roman Kosecki'nin oğlu Jakub da oynuyor.

TANIDIK BİR BAŞKA YÜZ APOLLON LIMASSOL
Rum Kesimi temsilcisi Apollon Limassol, geçen sezon Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile aynı gruba düşmüş ve iki maçı da kaybetmişti. Geçen sezon kupa şampiyonluğunu elde eden Limassol, en son şampiyonluğunu ise 2005- 06'da kazandı. Takımın en etkili ismi ise İspanya'nın Gijon takımından alınan Arjantinli Sangoy.

İLK MAÇ LİMASOL'LE DEPLASMANDA
Avrupa Ligi'nde ülkemizi J Grubu'nda temsil edecek olan Bordo-Mavililer, gruptaki ilk maçını 19 Eylül'de saat 22.05'te Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apollon Limassol ile deplasmanda yapacak. Gruptaki karşılaşmalar ise 12 Aralık tarihinde son bulacak.