Buruk zafer!

2-1 yenildiği ilk maçın rövanşında müthiş taraftar desteğini arkasına alan Beşiktaş ikinci yarıda Almeida ile Oğuzhan'ın golleriyle coştu... Fakat UEFA'dan gelen "CAS cezayı onaylayacak" sinyali her şeyi berbat etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2013 Güncelleme 30 Ağustos 2013, 01:25
Buruk zafer!

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş turu geçti ama sevinemedi!.. Siyah- Beyazlılar UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Norveç'te 2-1 yenildiği Tromsö'yü Olimpiyat Stadı'nda 2-0 mağlup etti. Fakat maçın başında UEFA'dan gelen her şeyi berbat etti. Beşiktaş kulübüne bir faks gönderen UEFA, "Kura çekimine gelmeyin" dedi. Bu gelişme üzerine yönetici Erdem Torunoğlu, Monaco yolculuğunu iptal etti. Bu gelişme, "CAS bugün cezayı onaylayacak" şeklinde yorumlandı. Haberi maç sırasında alan Başkan Fikret Orman da 9. dakikada Olimpiyat Stadı'ndan ayrıldı ve kulüp binasına gitti.

OĞUZHAN OYUNA GİRDİ, İŞİN ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRDİ
Tüm bu gelişmelerin gölgesinde oynanan maçın ilk yarısında Beşiktaş etkili bir futbol sergileyemedi. Fakat ikinci devrenin başında oyuna giren Oğuzhan işin şeklini değiştirdi. 51'de Fernandes'in kullandığı serbest vuruşta Almeida'nın kafası ağlara gitti: 1-0. Bu golden 3 dakika sonra sahne alan Oğuzhan mükemmel bir golle farkı ikiye çıkardı. Son dakikalarda Tromsö'nün çabaları sonuç vermedi. 2-0'lık galibiyetle sahada yüzü gülen Kartal şimdi gözünü CAS'a çevirdi.

530 GÜNLÜK HASRET SONA ERDİ
Beşiktaş tam 530 gün sonra İstanbul'da taraftarın karşısında bir Avrupa maçına çıktı. Siyah-Beyazlı takım İstanbul'daki son Avrupa maçını 15 Mart 2012'de Atletico Madrid'e karşı oynamıştı.

KARTAL 2.YARIYI SEViYOR
Beşiktaş ligde oynadığı Trabzonspor ve Erciyes maçı ve dün de Tromsö karşısında 2. yarıdaki performansıyla sonuca gitti. Trabzon önünde ilk yarıyı 0-0 bitiren Beşiktaş maçı 2-0 galip bitirdi. Erciyes önünde ise ilk yarıyı 2- 1 yenik kapatan Kartal maçı 4-2 kazanmıştı.

TARAFTARLA BÜTÜNLEŞTİLER
Beşiktaş Norveç ekibi Tromsö'yü 2-0 mağlup ederek gruplara kalmayı başardı. Artık bugünkü CAS kararını bekleyecek olan Siyah- Beyazlı takım karşılaşma sonrası Olimpiyat Stadı'na giden taraftarlarının yanına giderek sevinci paylaştı.

ELENMEMİZ KÖTÜ OLUR
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic CAS kararıyla ilgili olarak, "Katılamazsak bizim için kötü olacak. Bizi dışarda bırakmak için güzel bir zaman değil" dedi. Hırvat hoca Tromsö maçının 2. yarısında toparlanarak maçı kazanmayı bildiklerini ifade etti.

HUTCHİNSON 2. YARI SOL BEK
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ilk devrede Ersan Gülüm'ün sol bekte aksaması üzerine maçın 2. yarısında Kanadalı oyuncu Hutchinson'u sol beke kaydırdı. Çıkan Ersan Gülüm'ün yerine ise ikinci yarıda oyuna Oğuzhan Özyakup girdi.