Artık buna bir son verin!

Kuyt'ın ortaya attığı fikir dün hayata geçirildi. Futbolcuların UEFA'ya yazdığı mektupta, "Artık futboldan, sahadan, terden, emekten yana tavır almanızı bekliyoruz. Yapılan bu değerlendirmeyle emeklerimize set çekilmesini kabul etmiyoruz" denildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2013 Güncelleme 18 Temmuz 2013, 00:54
Artık buna bir son verin!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'de UEFA kararlarında tepkiler çığ gibi büyüyor... Dirk Kuyt'ın ortaya attığı fikir hayata geçirildi ve Sarı-Lacivetli futbolcular UEFA'ya mektup yazdı. Duygu ve isyan dolu mektupta şu ifadeler kullanıldı: "Dünyanın değişik ülkelerinden ve farklı kültürlerinden, sarı-lacivert renkler ve göğsümüzde taşıdığımız şerefli arma için bir araya geldik. Ve bu büyük ailenin bir parçası olduğumuz için de sonsuz gurur duyuyoruz. Tüm kalbimizle söylemek isteriz ki; 2011 Temmuzu'nda başlayan süreçten en çok bizler etkilendik, en çok bizler üzüldük. Futbolcular olarak; 2010- 2011 sezonunda kazanılan lig şampiyonluğunda emeğimizle, kanımızla, terimizle saha olan; 17 maçta 16 galibiyet alan, bu maçlarda tekmeye kafa uzatan, sahamızda duraklama dakikalarında gol kovalayan kalecilere tanıklık eden, yüreğimizi, şerefimizi ortaya koyarak oynayan bizlerdik! Sahada kazanılan şampiyonlukların, mahkeme kararları ile değiştirilmeyeceğine inanan ve güvenen bizler; UEFA'nın polis raporlarına dayanarak yaptığı disiplin yargılamasının, futbolun doğasına ve gerçeğine aykırı olduğu inancındayız. Biz , futbolun UEFA'nın emeğimizi yok sayan bu yola girdiğini anlamakta zorlanıyoruz."

BU MÜDAHALENİN PARÇASI OLDUNUZ
"Beklentimiz; UEFA'nın tüm birimleriyle, futbola dışarıdan yapılan bu müdahaleye karşı futbol ailesinin, bizlerin yanında tavır koyarak bu duruma bir son vermesi, Avrupa Ligi'nde yarı final oynayan bizlerin emeğinden yana tavır almasıydı. Oysa UEFA, yapılan müdahalenin karşısında olmak bir yana maalesef bu müdahalenin bir parçası olmuştur."

SON KARARLAR BİZİ DERİNDEN YARALADI
"Bizler, uluslararası futbol tecrübemiz ve bilgimizle bu inancı taşırken, UEFA'nın 15 Temmuz 2013 tarihli kararı bizi bir kez daha derinden yaralamıştır. Bizler sporcu ilkelerimizle, bu büyük kulübün parçası olarak, polis fezlekesi üzerinden yapılan bir değerlendirmeyle emeklerimize ve geleceğimize set çekilmesini, kabul etmiyor; bu cezayı "ağır, haksız ve kabul edilemez" buluyoruz."

CEZALARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİN
"Bu durum bizleri ve milyonlarca futbol izleyicisini UEFA'nın yargı kararlarına karşı güvensizliğe itmektedir. Telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğmadan, bu cezanın yeniden gözden geçirilmesini UEFA'dan talep ediyor; "UEFA'nın futboldan, sahadan, terden ve emekten yana tavır almasına bekliyoruz." Saygılarımızla...

FUTBOLCULAR TEK YÜREK TEK BİLEK!
Yaşanan süreç Fenerbahçe'de takım içindeki birlik ve beraberliği artırdı... Sarı- Lacivertli futbolcular önceki gün yaptığı toplantıda sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak için birbirlerine söz vermişti.

TOPUK YAYLASI'NI DÜN COCUKLAR İSTİLA ETTİ!
Yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası'nda sürdüren Fenerbahçe'nin dün özel konukları vardı... Düzce Futbol Okulu'nun öğrencileri idman sonrasında sahaya girerek futbolcularla tanıştı. Öte yandan çalışmada Sow da yer alırken, Gökhan Gönül özel program ile idmanı tamamladı.