Cardozo gemileri yaktı

Teknik direktör Jorge Jesus'un gözden çıkardığı Cardozo, Benfica yönetimine "Ayrılmak istiyorum. İlk tercihim Fenerbahçe'dir Eğer F.Bahçe olmayacaksa yine de kalmak istemiyorum" dedi. Bu gelişme Paraguaylı'yı Kadıköy'e 1 adım daha yaklaştırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2013 Güncelleme 06 Temmuz 2013, 18:36
Cardozo gemileri yaktı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin büyük bir sabırla kadrosuna katmak için uğraş verdiği Oscar Cardozo'da önemli gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon Portekiz Kupası finalinde kendisini oyundan çıkartan Jorge Jesus ile sert bir şekilde tartışan Cardozo hocasından veto yedi. Cardozo'yu affetmeyeceğini söyleyen Jesus, yeni sezonda Paraguaylı futbolcuyu Benfica kadrosunda istemiyor. Bu gelişme üzerine Paraguaylı golcü Benfica yönetimiyle bir görüşme yaptı. Bui görüşmede Cardozo'nun "Benfica'dan ayrılmak istiyorum. Beni anlamanız gerekir. Eğer onaylarsanız ilk tercihim Fenerbahçe'dir. Eğer Fenerbahçe'ye transferim gerçekleşmeyecekse yine de kulübümden ayrılmak istiyorum" dedi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Fenerbahçe'nin eli daha da güçlendi. Daha önce "Cardozo'nun Fenerbahçe'ye transferi Benfica'nın önerdiğimiz fiyatı kabul etmesine bağlı" açıklamasını yapan Sarı-Lacivertli yönetim, Benfica kulübünden gelecek haberi beklemeye başladı. Fenerbahçe'nin Cardozo için Benfica'ya 10 milyon Euro bonservis bedeli teklif ettiği kulübe yakın kaynaklarca ifade ediliyor.

BENFICA'NIN DİRENECEK GÜCÜ KALMADI. TRANSFER AN MESELESİ!
Benfıca'nın Fenerbahçe'den istediği rakam ise 12-13 milyon Euro civarındaydı. Portekiz basınında çıkan haberlerde Benfica'nın bankadan kredi çekerken Cardozo'nun bonservis bedelini teminat olarak gösterdiği, teminat olarak gösterilen bedelin de 12 milyon Euro olduğu yazılıp çiziliyordu. Benfica da bunu gerekçe göstererek 12 milyon Euro'nun altına inmiyor ancak Fenerbahçe de bu parayı kabul etmiyordu. Cardozo için en yüksek teklifin F.Bahçe'den geldiği biliniyor. Tüm bu gelişmeler Cardozo'nun adresini Kadıköy olarak gösteriyor.

İNGİLİZLER ARADAN ÇEKİLDİ
Birkaç hafta öncesine kadar Cardozo için bazı İngiliz kulüplerinin devrede olduğu belirtiliyordu. Ancak Fenerbahçe'nin önerdiği rakamın ardından hiçbirinin adı anılmaz oldu. Paragaylı'ya Napoli'nin talip olduğu iddiaları ise çok gerilerde kaldı...

CARDOZO DENGELERİ DEĞİŞTİRİR
Futbol otoriteleri Fenerbahçe'nin Cardozo'yu transfer etmesi durumunda kadro olarak ciddi bir avantaj yakalayacağı görüşünde. Paraguaylı golcü yüksek tekniği yanında 1.93'lük boyuyla hava toplarında büyük katkı sağlayacak.