Gel birlikte mücadele edelim

Sürpriz bir şekilde soluğu TFF'nin İstinye'deki binasında alan F.Bahçe Başkanı Yıldırım, 1 saat baş başa görüştüğü Demirören'e "UEFA, TFF kararlarını hiçe sayıyor... Bu süreçte bizimle hareket edin" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2013 Güncelleme 12 Haziran 2013, 02:42
Gel birlikte mücadele edelim

İÇİNDEKİLER

Önceki gün, UEFA'nın şok bir kararla Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na sevketmesi spor gündeminin 1 numaralı maddesi oldu. UEFA'nın iki kulübümüzü de Avrupa'dan men edilme tehlikesiyle karşı karşıya bırakması sonrasında dün de çok hareketli saatler yaşandı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım öğlen saatlerinde sürpriz bir şekilde soluğu Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında aldı. Yanında hukuktan sorumlu yönetici Deniz Aytöre de bulunan Yıldırım, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile yaklaşık 1 saatlik görüşme yaptı. Kritik zirveye Deniz Aytöre'nin katılmadığı, Yıldırım ve Demirören'in baş başa görüştüğü belirtildi. Alınan bilgilere göre, UEFA'nın kararı sonrasında Aziz Yıldırım, Demirören'den destek istedi. Yaşanan süreçte birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Yıldırım'ın, "Siz ve Tahkim Kurulu bir karar aldı. Ama şimdi UEFA bizi Disiplin Kurulu'na sevketti. Bu durumda ne yapmayı düşünüyorsunuz? UEFA rapörtörü 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararlarına dayanarak yazdığı raporda sizi tanımıyor gibi bir hava içinde. Siz nasıl bir adım atacaksınız" diye sorduğu öğrenildi. Yıldırım'ın TFF'nin kararlarının hiçe sayıldığını söylediği de belirtildi.

BİZİM DEĞİL, TÜRK FUTBOLUNUN SORUNU
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın ortada TFF ve kurullarının aldığı bir karar olduğunu vurguladığı ve "Bu süreçte bizimle hareket edin. Çünkü bu konu sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın değil Türkiye'nin meselesi. Bu mücadeleyi birlikte verelim. Olumsuz bir durumda, Türk futbolu bundan büyük karar görür. Milli Takım da olumsuz etkilenir" dediği ifade edildi.

SİZİN GÜVENCENİZ ALTINDA MIYIZ BİLELİM!
Aziz Yıldırım'ın Demirören'e ayrıca, "Sizin güvenceniz altında mıyız bilmek istiyoruz. UEFA sizi tanıyor mu, tanımıyor mu? Alınacak kararlar, sizin kararlarınızda çelişecek mi?" sorularını yönettiği öğrenildi. 1 saatlik görüşmede Yıldırım Demirören'in Fenerbahçe ve Beşiktaş'a destek sözü verdiği öğrenildi. Fakat TFF'nin konu hakkında halen açıklama yapmaması dikkat çekiyor.

SPOR KIYAFET TERCİH ETTİ

Her zaman takım elbise ile görmeye alıştığımız Aziz Yıldırım, TFF'deki kritik görüşmeye spor kıyafetle katıldı. Yıldırım'ın geceyi uykusuz geçirdiği de belirtildi.

YORGUN GÖZÜKÜYORDU
Yöneticiler ve hukukçular ile gecenin geç saatlerine kadar toplantı yapan Aziz Yıldırım'ın yorgun olduğu gözlendi.

* * *
AZİZ YILDIRIM BİTER!
Hukukçulara göre Yıldırım ve diğer isimler ceza alması durumunda bir daha yöneticilik yapamayacak...

UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı disiplin kuruluna sevketmesininin ardından en çok merak edilen konularlardan birisi de, ömür boyu meni istenen yöneticilerin durumu... Konuyu sorduğumuz hukukçular, Başta Aziz Yıldırım ve Serdal Adalı olmak üzere disiplin kuruluna sevkedilen isimler ceza alması halinde bir daha yöneticiler yapamayacak... Şayet kimse ceza almazsa bir yaptırıma da gerek kalmayacak. Hukukçular ayrıca UEFA'nın yerel liglerle ilgili bir yaptırımı olmayacağını belirtti. Yani cezalar sadece UEFA organizasyonlarını kapsayacak, Süper Lig'i etkilemeyecek.

* * *
KARAR YANLIŞ!
Kulüpler Birliği Vakfı ve Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı disiplin kuruluna sevk etmesini doğru bulmadığını söyledi. Ünal, yargı sürecinin ise halen sürdüğüne dikkat çekti.

* * *
DOSYA YENİDEN ELE ALINABİLİR
Şikeyle ilgili kararı verildiği dönem PFDK'da görev yapan Yusuf Reha Alp, yaşanabilecek süreci değerlendirdi:

1-Şok gelişme sonrası UEFA'daki süreç nasıl işleyecek?
UEFA'dan henüz bir karar çıkmadı, raportörün hazırladığı raporlara bakıldı. Buna bir nevi iddianame de diyebiliriz. Şimdi savunmalar alınacak. Daha sonra bir ceza verilecek. Ben, cezaların bu ağır ifadeler içeren rapor doğrultusunda çıkacağını düşünüyorum.

2- UEFA bu karar için neden önceki güne kadar bekledi?
TFF şike için kararını verip karar metinlerini UEFA'ya yolladı. Bunun üzerine de raportör incelemelere başladı. Raportör sanırım bütün dosyaları inceleyip adilane bir rapor hazırlamak için titiz bir çalışma yaptı.

3- Ceza gelirse, TFF'nin cezaları yeniden masaya taşınır mı?
Tahkim Kurulu'nun verdiği cezalar değişebilir. UEFA Disiplin Kurulu'nun her kararı, daha önce Tahkim Kurulu'nun onadığı kararları yeniden gündeme getirir. UEFA'nın kararı doğrultusunda yeni kararlar beklenebilir.

4- TFF'nin onayladığı ödüllerin iadesi söz konusu olur mu?
UEFA ceza verir, dosya TFF kurullarınca yeniden ele alınır ve UEFA ile aynı minvalde bir karar çıkarsa TFF ceza alan kulüplerin ceza aldıkları sezon elde ettikleri tüm kazanımların iadesine karar vermek zorundadır.

* * *
FENERBAHÇE MEN EDİLEBİLİR
İngiliz Daily Mail Gazetesi, Fenerbahçe'nin UEFA'nın son kararının ardından Avrupa'dan men ile karşı karşıya olduğunu yazdı. Gazete, "Yeni bir ceza, F.Bahçe'yi korkutuyor" yorumunu yaptı.

* * *
BBC: KARAR HAZİRANIN SONUNDA
Dünyaca ünlü haber ajansı BBC, "Gözler UEFA'nın kararında. En geç haziran sonuna kadar karar açıklanacak" ifadesini kullandı.

* * *
ŞİKE DOSYASI İSPANYOL'A VERİLDİ
İncelemesi yaklaşık 1.5 yıl süren Türkiye ile ilgili şike dosyasının el değiştirdiği öğrenildi. İddiaya göre dosya İrlandalıdan alınarak İspanyola verildi.

74 SAYFA
UEFA disiplin müfettişi Miguel Lietard imzalı F.Bahçe kulübüne gönderilen sevk yazısının tam 74 olduğu ortaya çıktı.

* * *
UEFA YARGITAY İLE TEMASTA
F.Bahçe ve Beşiktaş için UEFA'nın yakın zamanda Yargıtay Başsavcılığı'yla görüştüğü ve bilgi aldığı ortaya çıktı. UEFA'nın diğer Süper Lig takımlarıyla ilgili de bilgi aldığı öğrenildi.