Bu konu artık kapansın

İki gün önce resmi siteden "Olayların hukuki takipçisiyiz" diyen Galatasaray'ın başkanı Aysal bu kez gerginliği sona erdirecek bir açıklama yaptı: "Bu konuyu artık süratle unutmamız gerekiyor. Çünkü Türkiye zarar görecek"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2013 Güncelleme 17 Mayıs 2013, 01:07
Bu konu artık kapansın

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz pazar günü Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe- Galatasaray derbisinden bu yana Türkiye'nin gündemine oturan ırkçılık tartışması dün yeni bir boyut kazandı. İki gün önce resmi siteden "Olayların hukuki olarak sonuna kadar takipçisiyiz" diyen Galatasaray'ın başkanı Ünal Aysal dün gündemi yumuşatacak açıklamalar yaptı. Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın vefatı nedeniyle Yeşil-Beyazlı yönetime taziye ziyaretinde bulunan Ünal Aysal, "Arkadaşlar, ırkçılık olayı Türkiye'nin olayı değildir. Türkiye'nin alıştığı bir olay değildir. Türkiye'de olmaması gereken ve hakikaten yabancı bir üründür. Kazaen ve tesadüfen maalesef o gün o stada düşmüştür. Bunu süratle unutmamız gerektiğini ve bunun Türkiye'ye zararlı olacağını, bu konuda fazla ısrar edersek Türkiye'ye zarar vereceğimizi düşünüyorum. Bu konuda fazla ısrarlı olmayın. Bunu bir kaza olarak görelim. Bu işi kapatalım. Türkiye'nin ana konuları bu değildir. Türk sporunun ana konuları bunlar değildir. Bizim konumuz olmamalıdır zaten, çünkü bizim kültürümüzde böyle bir şey yok. Altını çizerek söylemek istiyorum, ırkçılık bize yabancı bir olay, Türkiye'ye yapıştırılmak istenen bir lekedir. Bu lekeyi kabullenmeyeceğiz" diye konuştu.

DÜŞMANLIK, BAZI KAYNAKLARIN ÇALIŞMASIDIR!
Başkan Ünal Aysal, "Türk sporunda dostluk ve kardeşliği pekiştirmek adına başkanlar olarak bir araya gelmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise, "Biz her zaman bir aradayız. Bakmayın saha içindeki rekabet saha dışındaki düşmanlığa döndürülmek isteniyorsa, bu bana kalırsa bu işten yararlanmak isteyen bazı kaynakların çalışmalarıdır, gayretleridir" yanıtını verdi.

TARAFTARLAR ÜNAL AYSAL'A TEPKİ GÖSTERDİ
Aysal'ın bu çıkışı sosyal medyada günün konusu oldu... Galatasaraylı taraftarlar Başkan Aysal'ın sözlerine çok büyük tepki gösterirken, bu gelişmeyi "Geri adım atmak" şeklinde yorumladı. Aysal'ın ırkçılık konusunda Drogba ile yaptığı açıklamalara gönderme yapan taraftarlar, "Drogba ve Eboue'ye yapılanları sineye mi çekeceğiz?" dedi. Galatasaray'ın en büyük taraftar grubu ultrAslan da twitter hesabından, "Bu işin peşini bırakmayacağız" mesajı yayınladı.

TWİTTER NOTLARI
* G.Saray yönetimi ırkçı tema içerdiği gerekçesiyle muz orta yapılmasını yasakladı:)
* Alanyalı muz ütericileri, muzun itibarı düştüğü gerekçesiyle dava açacak!
* Fenerbahçe'nin yeni tezahüratı: Çikita muz:) Muz, bıçaktan keskinmiş! Bunu anladık!
* F.Bahçeli yöneticiler sert önlem alacakmış. Ne yapacaklar? Kadıköy'de muz satışını mı yasaklayacaklar!