Hepimiz Drogbayız hepimiz Weboyuz

Sarı-Kırmızılı taraftarlar, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Türk Telekom Arena Stadı'nda Trabzonspor ile yapacakları karşılaşmada tribünlerde Didier Drogba, Eboue, Webo gibi siyahi isimlerin maskeleriyle yer alacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2013 Güncelleme 16 Mayıs 2013, 00:18
Hepimiz Drogbayız hepimiz Weboyuz

İÇİNDEKİLER

Galatasaray taraftarları, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Türk Telekom Arena Stadı'nda Trabzonspor ile yapacakları karşılaşmada örnek bir protestoya imza atacak. Sarı- Kırmızılı takımın geçen hafta Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ezeli rakibi Fenerbahçe ile yaptığı karşılaşmada Dany, Eboue ve Drogba'ya Fenerbahçe tribünleri tarafından muz gösterilerek yapılan ırkçı hakaretlere tepkilerini göstermek isteyen Sarı-Kırmızılı taraftarlar, Trabzonspor maçında tribünlerde yüzlerine maske takarak yer alacak. Galatasaray taraftarlarının yüzlerine takacakları maskeler ise Didier Drogba, Eboue, Dany ve Webo gibi siyahi isimlere ait maskeler olacak. Sarı-Kırmızılı taraftarlar, bu tepkiyle ırkçılığa karşı olduklarını ortaya koyacaklar. Maskeler, maç günü Türk Telekom Arena Stadı'nın tribünlerine bırakılacak. Ezeli rakipleri Fenerbahçeli Webo'nun da maskesinin takılacak olması ise bambaşka bir anlam taşıyor. Sarı-Kırmızılı taraftarlar böylece takım ayırmaksızın bütün olarak ırkçılığa karşı olduklarını gözler önüne sermeyi planlıyor. Sarı-Kırmızılı taraftarlar, açacakları pankartlarla da ırkçılığa karşı duruşlarını ortaya koyacak.

OYUNCULAR DA YÜZLERİNİ BOYAMAYI DÜŞÜNÜYOR
Sarı-Kırmızılılar'ın ırkçılığı protestosunun bu kadarla da sınırlı kalmayacağı konuşuluyor. Galatasaraylı futbolcuların, kendi sahalarında Trabzonspor ile yapacakları karşılaşmada siyahi oyunculara destek vermek amacıyla yüzlerini siyaha boyarak çıkmayı planladıkları öğrenildi. Galatasaraylı futbolcuların, kendi aralarında yaptıkları toplantıda bundan sonra her platformda ırkçılığa karşı eylemler yapmak için söz verdikleri ifade edildi.

WEBO MASKESİ BİLİNÇLİ TERCİH
Sarı-Kırmızılı taraftarlar, ezeli rakipleri F.Bahçe'nin oyuncusu Webo'nun maskesiyle takım ayırmadan ırkçılığı protesto edecek.