Finale giden yol kalpten geçer

Sarı-Lacivertliler'in Başkan Aziz Yıldırım'ın 2008'deki Chelsea maçı öncesi yaptığı tarihi konuşmanın videosunu defalarca izlemesi zaferin fitilini ateşledi. Futbolcular özellikle, "Mücadele edilmezse kavga kazanılmaz. Her şey mücadeledir, o da kalptedir" sözünden çok etkilendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2013 Güncelleme 28 Nisan 2013, 01:05
Finale giden yol kalpten geçer

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Benfica'yı 1-0 yenerek final kapısını aralayan Fenerbahçe, 2 Mayıs'taki rövanşa kilitlenmiş durumda... Sarı-Lacivertliler, adeta yenilgiyi unutan rakibi önünde harika bir futbol sergilerken Avrupa basınını bile kendine hayran bırakmıştı. Rakibini sahadan silen Fenerbahçe'yi maça bu denli motive eden olayı TAKVİM gün yüzüne çıkarıyor... 2007- 2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselerek tarih yazan Kanarya, Kadıköy'de Chelsea'yi unutulmaz bir maç sonunda 2-1 yenmişti. Bu karşılaşma öncesi Başkan Aziz Yıldırım'ın soyunma odasında yaptığı konuşma uzun süre gündemde kalmıştı. Benfica sınavı öncesinde de Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinin giriş sayfasına Aziz Yıldırım'ın bu tarihi konuşmasının videosu konmuştu.

BUGÜN HEPİMİZİN BAYRAMI OLSUN
Alınan bilgilere göre Fenerbahçeli futbolcular Benfica maçına çıkmadan önce defalarca bu videoyu izledi. Yıldırım o konuşmasında, "Eğer mücadele edilmezse kavga kazanılmaz. Bugün hepimizin bayramı olsun. Hepimiz sevineceğiz. Bütün Fenerbahçeliler bayram etsin" diye konuşmuştu.

HERKES SİZDEN ZAFER BEKLİYOR
Fakat futbolcuları asıl etkileyen sözlerin, "Ufağından büyüğüne tüm Fenerbahçeliler sizden zafer bekliyor. Unutmayın, her şey mücadele etmektir. O da kalptedir" olduğu öğrenildi. Bu konuşmayla maça motive olan Fenerbahçeli futbolcular müthiş bir mücadeleyle final yolunda dev bir adım attı.

FİNALE GELİYORUZ... BEKLEYİN
Fenerbahçe taraftarının 15 Mayıs'ta Amsterdam Arena'da oynanacak Avrupa Ligi Finali'ne olan inancı giderek artıyor. Genç Fenerbahçeliler'in Avrupa temsilcileri, finalin oynanacağı Amsterdam Arena Stadı'nın önüne astıkları, "We are coming" (Geliyoruz) pankartı astı.

HOLLANDA REZERVASYONU
Kimi Sarı-Lacivertli taraftarlarınsa Hollanda için şimdiden rezervasyon yaptırdığı öğrenildi.