İki ülkeden pahalı Galaksi

Forbes Dergisi'nin açıkladığı 'Dünyanın en değerli kulüpleri' sıralamasında M.United'ın 9 yıllık zirve egemenliği son buldu. İspanyol devi Real Madrid 3 milyar 300 milyon dolarla ilk sırada yer aldı. Galacticos'un değeri, Sierra Leone ve Cayman Adaları'nın gayri safi milli hasılasından bile fazla

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2013 Güncelleme 19 Nisan 2013, 00:08
İki ülkeden pahalı Galaksi

İÇİNDEKİLER

Forbes Dergisi her yıl açıkladığı dünyanın en değerli kulüpleri listesini açıkladı. Listede İspanyol kulübü Real Madrid 3 milyar 300 milyon dolar ile ilk sırayı aldı. Değeri Cayman Adaları ve Sierra Leone'nin gayri safi milli hasılatından fazla olan Real Madrid liste yayınlanmaya başlandığı 2004'ten bu yana ilk sırada yer alan Manchester United'ı geride bıraktı. Manchester United 3 milyar 165 milyon dolar ile ikinci olurken Barcelona 2 milyar 600 milyon dolar ile üçüncülüğü elde etti. 20 takımlı listede 968 milyon dolar ortalamayla kulüplerin değeri geçen yıla göre yüzde 26 arttı. Kulüplerin tüm gelir kalemlerini mercek altına alan Fobes Dergisi ekonomik krize karşın Real Madrid'in gelirlerinin artmasının önemine dikkat çekti.

BARCELONA LİSTEDE 3'ÜNCÜ SIRADA YER ALIYOR
Listede ilk sırada yer alan Real Madrid'le Manchester United arasında 135 milyon dolar gibi ufak bir fark bulunuyor. 9 yıldır en değerli kulüpler sıralamasında üstünlüğü kimseye bırakmayan Manchester United yıllar sonra koltuğu Real Madrid'e bıraktı. Bu iki takımı bir başka dev olan İspanyol takımı Barcelona izliyor. Barcelona 2 milyar 600 milyon dolarla en değerli kulüpler listesinde 3. sırada yer alıyor.

İLK 10 SIRADA BİRBİRİNDEN KÖKLÜ TAKIMLAR VAR
Dünyanın en değerli kulüpleri arasında İngiltere'nin Arsenal kulübü 4. sırada yer alıyor. 1 milyar 326 milyon dolar değer biçilen Arsenal'i 1 milyar 309 milyon dolarla Alman takımı Bayern Münih takip ediyor. Bu beşliyi İtalyan kulübü Milan izliyor. Milan'ın değeri dergi tarafından 945 milyon dolar olarak belirtildi. Milan'ın ardından Chelsea 7., Juventus 8. , Manchester City 9. ve İngiltere'nin köklü takımı Liverpool 10. sırada yer aldı.

REAL GÖZÜNÜ İLKAY'A ÇEVİRDİ
Bu sezon Almanya Ligi'nde 2. sırayı alan Dortmund'da oynayan Türk oyuncu İlkay Gündoğan'a Real Madrid'in talip olduğu öne sürüldü.

START VERİLDİ
22 yaşındaki futbolcu için harekete geçen Real Madrid'li yöneticilerin Dortmund'la pazarlık masasına oturmayı planladığı iddia edildi.

EN DEĞERLİ KULÜPLER
Kulüp Ülke Değeri (Dolar)
Real Madrid ..............İspanya . . . .3 milyar 300 milyon
M.United ..................İngiltere . . . .3 milyar 165 milyon
Barcelona ..................İspanya . . . .2 milyar 600 milyon
Arsenal ......................İngiltere . . . .1 milyar 326 milyon
Bayern Münih ..........Almanya . . .1 milyar 309 milyon
Milan..........................İtalya . . . . . .945 milyon
Chelsea ......................İngiltere . . . .901 milyon
Juventus ....................İtalya . . . . . .694 milyon
M.City ........................İngiltere . . . .689 milyon
Liverpool ..................İngiltere . . . .651 milyon
Tottenham ................İngiltere . . . .520 milyon
Schalke ......................Almanya . . .498 milyon