Ölüm kalım savaşı

Spor Toto Süper Lig'de düşme hattından uzaklaşmak isteyen Trabzonspor ile zirve ile arasındaki farkı kapatmanın hesaplarını yapan Beşiktaş, bugün saat 19.00'da Avni Aker'de karşılaşacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2013 Güncelleme 09 Mart 2013, 02:31
Ölüm kalım savaşı

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig, bugün hedefleri farklı amaçları aynı olan iki dev ekibin kapışmasına sahne olacak. Bir yanda sezonun bitimine 10 hafta kala düşme hattından uzaklaşmanın hesaplarını yapan Trabzonspor, diğer yanda ise zirve ile arasındaki puan farkını azaltmanın planlarını kuran Beşiktaş, saat 19.00'da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaşacak.

FIRTINA İÇİN TEHLİKE ÇANLARI
Sezonun ikinci yarısında aradığını bulamayan Trabzonspor için bu karşılaşma son derece büyük bir önem taşıyor. Ligin ikinci yarısında yaptığı 7 maçın sadece 2'sini kazanan Bordo-Mavili ekip, 5 karşılaşmada ise rakiplerine boyun eğerek 15 puandan oldu. Geride kalan 24 haftada hanesine sadece 30 puan yazdıran Trabzonspor'un düşme hattıyla arasındaki puan farkı ise 3.

BEŞİKTAŞ'TA MORALLER YÜKSEK
Beşiktaş ise "FEDA" sloganıyla çıktığı sezonda şu ana kadar yakaladığı performansla öne çıktı. Son 4 maçın 3'ünde sahadan galibiyetle ayrılan Siyah-Beyazlılar, özellikle geçen hafta ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek moral depoladı. Beşiktaş, lider Galatasaray'ın 5 puan gerisinde 42 puanla ikinci sırada yer alıyor.

KAYBEDEN ÇOK ŞEY KAYBEDER!
Hedefleri doğrultusunda sadece kazanmak için sahaya çıkacak iki takımın mücadelesinde sahadan puansız olarak ayrılacak olan taraf kendi yolunda ağır bir yara alacak.

FIRTINA SİFTAH PEŞİNDE
Trabzon, bu sezon üç büyük rakibi karşısında hiç kazanamadı. Amaç, ilk büyük galibiyeti almak.

116. RANDEVU
40 yıllık rekabette daha önce oynanan 115 maçta Trabzon 42, Beşiktaş ise 46 kez sahadan galibiyet alarak ayrıldı.

NİANG: BÜYÜK MAÇLARI DAHA ÇOK SEVİYORUM
F.Bahçe maçında 1 gol, 1 asistle öne çıkan Niang, "Büyük maçları seviyorum. Yine atarım" dedi.

HENRİQUE: KENDİMİ AFFETTİRMEK İSTİYORUM
Trabzon'un Beşiktaş maçındaki gol umutlarından Henrique, "Bu maçta ağları havalandırarak kendimi affettireceğim" dedi.

GEMİNİN DÜMENİNİ SİZLERE BIRAKIYORUM
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Beşiktaş maçı öncesi takımla yaptığı son toplantıda, "Bu gemiyi karaya oturtacak da düze çıkaracak olan da sizlersiniz. Kendinizi gösterin" dedi.

ŞENER: BU KULÜBE İHANET EDEMEM!
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Beşiktaş'a yenilseler bile görevi bırakmayacağını belirterek, "Bu kulübe ihanet edemem. Maça gitmeyeceğim. Emerson ve Janko'yu ise istemiyoruz" dedi.