Korkma Cüneyt böyle devam et

Çakır'ı savunan Graham Poll, "Harika bir maç yönetti" dedi. Eski M.United'lı oyuncu Roy Keane ise, "Kırmızı kart kararı doğruydu" ifadesini kullanırken UEFA da hakemimize destek verdi. Türk hakemleri de Cüneyt Çakır''ın arkasında durdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2013 Güncelleme 07 Mart 2013, 00:26
Korkma Cüneyt böyle devam et

İÇİNDEKİLER

Cüneyt Çakır Avrupa'nın gündemine oturdu. Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile Real Madrid arasındaki rövanş maçını yöneten 37 yaşındaki hakemimiz verdiği kararlar nedeniyle ağır eleştirilere uğramasına rağmen Türk ve yabancı otoriteler arasında Cüneyt Çakır'ın iyi bir maç yönettiğini savunanların sayısı da küçümsenmeyecek kadar az. Bazı otoriteler FIFA kokartlı hakemimizin çok iyi bir maç yönettiğini savunarak kendisine yapılan eleştilerin ağır olduğu görüşünde birleşti.

POLL&KEANE DE BEĞENDİ
Çakır'ı savunanların en başında İngilizler'in ünlü hakemi Graham Poll geliyor. Poll, Daily Mail'deki köşesinde, "Tamam Nani'nin kırmızı kartı ağır olabilir ama Çakır kötü niyetli olsa ceza sahasında kaleye giden topu elle kesen Rafael'i atardı. O zaman M.United 9 kişi kalır ve Real Madrid penaltı kazanırdı. Tribünde 'Bu tür pozisyonlarda kırmızı kart göstermekten çekinmeyin' diyen Pierluigi Collina otururken Çakır'ın böyle bir karar vermesi haksızlık olurdu. Bence Çakır harika bir maç yönetti" dedi. Manchester United'in eski kaptanı Roy Keane ise Cüneyt Çakır'ın doğru bir karar verdiğini ifade ederek, "Tehlikeli bir hareketti ve kırmızı kart gerektiriyordu. Hakem adil bir şekilde birkaç dakika düşündü, yardımcılarıyla konuştu ve kırmızı karta karar verdi" ifadesini kullandı.

UEFA'DAN TAM DESTEK
UEFA Çakır'a destek vererek, "Çakır bu yıl listede kalmaya devam edecek" dedi. Bülent Demirlek, Ahmet Çakar, Cem Deda, Bülent Yavuz ve Muhittin Boşat gibi eski hakemler de Çakır'a destek verdi.

BÜLENT YAVUZ: SARI KART HAFİF KALIRDI
Cüneyt Çakır karşılaşmanın 57. dakikasında Nani'yi Arbeloa'ya attığı tekme sonrası oyundan dışarı attı. Bence bu doğru bir karardı. Cüneyt Çakır bu tekmeyi sarı kartla cezalandırsaydı herkes o zaman "Bu tekmeye sarı kart olur mu?" diye tepki gösterirdi. Tekrarlamak gerekirse Cüneyt Çakır'ın Nani'ye gösterdiği kırmızı kart doğruydu. Zorlu karşılaşmayı başarıyla yönetirken hemen hemen hiç hata yapmadı.

AHMET ÇAKAR: ÇAKIR'A DESTEK OLMAK LAZIM
Cüneyt Çakır hayatının en önemli maçlarından birini Old Trafford'da yönetti. Çakır 55. dakikaya kadar kusursuzdu. Kırmızı kart kararı doğru değildi. Ama bir hakem için yaşanabilecek en şanssız pozisyonlardan biri oldu. Bu dakikadan sonra kontrolünü belli oranda kaybetti. Kendisine tavsiyemiz fazla üzülmemesi. Kaybedilmiş fazla birşey yok. Ama olaylardan ders almak gelecek için çok önemlidir.

BÜLENT DEMİRLEK: KARAR KESİNLİKLE DOĞRU
Görüntülerden gördüğüm kadarıyla orada kontrolsüz bir hareket var. Zaten bu tip hamlelerin sonucu belli. Bu nedenle kırmızı kart kararını kesinlikle doğru ve haklı buluyorum. Cüneyt Çakır çok başarılı maçlar yönetiyor. İvmesi de her geçen gün biraz daha artıyor. İlerleyen dönemde daha başarılı olacağına inancım tam. Herkesin bundan sonra da Cüneyt Çakır'a sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.

CEM PAPİLA: ÖYLE BİR MÜDAHALE YOK
Karşılaşmayı başından sonuna kadar büyük bir dikkatle izledim. Cüneyt Çakır'ın kararını doğru buluyorum. Çünkü futbolda öyle bir müdahale şekli kesinlikle yok. Kendisi zaten kalitesini ispat etmiş bir hakem. İngilizler'in yaptığı yorumlar hakkında bilgim var ama bu pozisyon net olarak bir kırmızı kart. Cüneyt Çakır zor bir maçın üstesinden başarıyla gelerek çok iyi bir yönetim göstermiştir.

ÇAKIR MAÇ ALAMADI!
Futbol Federasyonu 25. haftada maç yönetecek hakemleri açıkladı. Şampiyonlar Ligi'nde bu hafta maç yöneten 2 hakemimizden Fırat Aydınus Trabzonspor-Beşiktaş maçında görevlendirildi. Manchester United-Real Madrid maçında düdük çalan Cüneyt Çakır'ın ise bu hafta görev almaması ilginç yorumların yapılmasına yol açtı.

DİNLENDİRİLDİ
Türk hakemlerinin destek verdiği Cüneyt Çakır'ın psikolojik olarak çok yıprandığı için bu hafta maç almadığı öğrenildi.

GÜLEREK GELDİ ÇİKOLATA ALDI
M.United-Real maçını yöneten Cüneyt Çakır neşeli bir şekilde döndü. İlk işi bir mağazadan çikolata satın almak oldu. anchester United-Real Madrid maçını yöneten Cüneyt Çakır'ın dün saat 17.00'de Türkiye'ye neşeli bir şekilde döndü. Gazetecilerin sorularını UEFA kuralları gereği yanıtsız bırakan Çakır'ın ilk işi gümrükten çıkmadan önce çikolata satın almak oldu. Çakır burada kaldığı süre içersinde uzun süre de telefonla görüştü.

FIFA KURALLARI GEREĞİ SUSTU
Cüneyt Çakır İstanbul'a iner inmez gazetecilerin kendisine yönelttiği tüm soruları FIFA kuralları gereği cevapsız bıraktı.

UEFA'NIN GÖZBEBEĞİ
UEFA, İngilizler'in isyanlarına rağmen Cüneyt Çakır'a sahip çıktı. Çakır'ın en önemli hakemlerinden biri olduğunu belirten UEFA, onun için büyük düşünüyor.