İstanbul'da şike zirvesi

Çalıştaya, Futbol Federasyonu, kulüp başkanları, hakemler, futbolcular, 3 Temmuz'da başlayan şike soruşturmasını yürüten savcılar, hakimler davet edildi... F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın çalıştaya katılımı şimdiden merak konusu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2013 Güncelleme 08 Ocak 2013, 02:55
İstanbul’da şike zirvesi

İÇİNDEKİLER

FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) ve INTERPOL (Uluslararası Polis Teşkilatı), 6-7 Şubat tarihlerinde İstanbul'da düzenleyeceği, "Şike Çalıştayı" ile 3 Temmuz tarihinde başlayan şike soruşturmasını masaya yatıracak. Çalıştaya, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, kulüp başkanları, hakemler, futbolcular, Türkiye'deki şike soruşturmasını yürüten savcı, hakim, emniyet görevlileri ile Adalet ve Spor Bakanlığı yetkilileri davet edildi.

AZİZ YILDIRIM'IN TAVRI NE OLACAK...
Çalıştay öncesi en çok merak edilen konuların başında ise şike soruşturması nedeniyle 1 yıl tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın katılımı... Yıldırım, çalıştaya katılırsa tutukluluğunun ardından ilk kez soruşturmayı yürüten savcı, hakim ve emniyet güçleri ile aynı çatı altında yer alacak.

İLKİ FİNLANDİYA'DA DÜZENLENDİ...
Şike Çalıştayı, FIFA ile INTERPOL'un birlikte organize ettikleri ikinci çalıştay olacak. Çalıştayların ilki geçtiğimiz yıl Finlandiya'da düzenlenmişti. Futbol sahalarındaki şike, şiddet ve yasa dışı bahsin önüne geçmek için tüm dünyada etkin önlemler alınması adına çalışan FIFA yakın tarihte INTERPOL ile anlaşma yaptı. Anlaşma kapsamında INTERPOL'e 20 milyon Euro kaynak aktaran FIFA, şike, yasa dışı bahis ve şiddetin futbol sahalarından uzaklaştırılması için talepte bulunmuştu.

ŞİKECİLERLE NASIL MÜCADELE EDİLİR
İstanbul' da yapılacak toplantıda futbolun fairplay ruhuna gölge düşüren şikecilerle nasıl mücadele edilmesi gerektiği konuşulacak. Toplantıda, Türkiye'de 3 Temmuz tarihinde başlatılan şike soruşturması da özel olarak ele alınacak konular arasında...

ÇALIŞTAY İÇİN TÜRKİYE ÖZELLİKLE SEÇİLDİ!
Tüm dünyada şikeye karşı savaş yürüten FIFA'nın 3 Temmuz'da ülkemizde başlayan şike soruşturması nedeniyle Türkiye'yi özellikle seçtiği ifade edildi.

3 TEMMUZ SÜRECİ MASAYA YATIRILACAK
FIFA ve INTERPOL'un İstanbul'da düzenleyeceği, 'Şike Çalıştayı'nda Türkiye'de 3 Temmuz'da patlak veren 'futbolda şike soruşturması'nın masaya yatırılacağı belirtildi.

FUTBOL FEDERASYONU BASINI İSTEMİYOR

FIFA ve INTERPOL'un 'Şike Çalıştayı'na Türkiye Futbol Federasyonu da davet edilirken, federasyonun oturumlarda basını istemediği de belirtildi.

FIFA'DAN DEV BÜTÇE 20 MİLYON EURO AYRILDI
Tüm dünyada şikeye karşı savaş açan FIFA, bu konuda INTERPOL'le geçen yıl bir anlaşma yaptı. Şikeyi önleme konusunda son derece kararlı olan FIFA, INTERPOL'e bu anlamda 20 Milyon Euro'luk kaynak aktarımında bulundu. İki kurum bu anlaşma kapsamında tüm dünyada şikeyi engellemek için ortak çalışmalar düzenliyor.