İstanbul'un Sultanı

Rus rakibi önünde servis oyunlarında müthiş bir performans gösteren Serena 6-4 ve 6-3'lük setlerle TEB-BNP Paribas WTA Championship'te mutlu sona ulaştı. Sharapova ise yine Serena karşısında hüsran yaşadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2012 Güncelleme 29 Ekim 2012, 00:56
İstanbul’un Sultanı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un evsahipliği yaptığı TEBBNP Paribas WTA Championships uluslararası kadınlar tenis turnuvasında tekler finalinde ABD'li Serena Williams, Rus Maria Sharapova'yı 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenip şampiyon oldu.

5. OYUNDA İŞİN RENGİ BELLİ OLDU
Sinan Erdem'de dolu tribünler önündeki finale Sharapova, servis avantajıyla başladı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Rus sporcu 1-0 öne geçti. Serena Williams, ikinci oyunda servislerde etkili oldu ve 1-1 beraberliği sağladı. Her iki sporcu, ilk servislerde iyi savunma yapamayınca 8 dakika süren ilk setin ilk bölümü 2-2 beraberlikle geçildi. Serena, 5. oyunda rakibinin servisini kırmayı başardı ve kendi oyununu da alarak 4-2 öne geçti. Ardından servis oyunlarında Sharapova'ya şans tanımayan ABD'li tenisçi seti 6-4 aldı ve 1-0 öne geçti.

SERT SERVİSLER YİNE SAHNEDE
İkinci sette de benzer görüntüler yaşandı. Serena Williams, ikinci sete servis kırarak başladı. Kendi servisinde de oyunu alan ABD'li raket, 2-0 öne geçti. Ardından yine servis oyunlarında müthiş bir performans gösteren Serena, sadece 4. oyunda zorlansa da rakibine servis kırma şansını tanımadı. Sharapova'nın müthiş mücadelesi ve seyirci desteğine arkasına almasına rağmen özellikle sert servisleri ile etkili olan Serena Williams bu seti 6-3 maçı da 2-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

KONFETİ ŞOVUYLA SONA ERDİ
ABD'li tenisçiye kupasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin verdi. Ardından müthiş bir konfeti şovuyla bu müthiş organizasyona son sokta kondu.

2012 ALTIN YIL OLDU
Müthiş bir form yakalayan Serena bu yıl teklerde oynadığı 62 maçın 58'ini kazanarak yüzde 93.5'lik galibiyet oranı yakaladı. Serena, Wimbledon ve US Open'ı kazanıp, olimpiyatta altın madalya aldı.

İSTANBUL EN İYİSİYDİ
Sharapova da İstanbul'daki organizasyona övgüler yağdırdı. Finalde çok iyi mücadele etmesine rağmen kaybeden Rus raket, "Katıldığım en iyi sezon sonu turnuvasıydı" dedi.

TEŞEKKÜRLER TÜRKiYE
Serena kupayı aldıktan sonra yaptığı açıklamada Türk halkına teşekkür etti. ABD'li tenisçi, "Hiç görmediğim kadar adımın yazdığı pankart vardı. Hepsi harikaydı" diye konuştu.

1.7 MİLYON DOLAR CEPTE
İstanbul'da mutlu sona ulaşan Serena Williams tam 1 milyon 750 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu. Finalde ABD'li rakibine kaybeden Maria Sharapova 890 bin dolar, yarı finalde turnuvaya veda eden Radwanska ve Azarenka ise 375 bin dolarlık ödül kazandı. Çiftlerle birlikte WTA İstanbul 2012'de dağıtılan toplam ödül ise tam 4.9 miyon dolar oldu.

ÇİFTLERDE DE ŞAMPİYON BELLİ OLDU
ZAFER KIRILENKO&PETROVA'NIN
WTA Championship 2012'de çiftlerde şampiyon da dün belli oldu. Rus ikili Maria Kirilenko ve Nadia Petrova mutlu sona ulaşmayı başardı.

2-0 KAZANDILAR
Kirilenko-Petrova çifti finalde Çek Andrea Hlavackova- Lucie Hradecka çiftini 2-0 yenerek şampiyon oldu.