Uçur bizi Türkiyem

A Milli Futbol Takımımız, 2014 Brezilya Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'ndaki açılış maçında deplasmanda Hollanda'nın konuğu. Milliler, şehitlerimiz ve Ediz için sahaya siyah bantla çıkacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2012 Güncelleme 07 Eylül 2012, 01:50
Uçur bizi Türkiyem

İÇİNDEKİLER

Milli Futbol Takımımız, 2014'te Brezilya'da yapılacak 2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde bugün ilk sınavına çıkıyor. D Grubu'nda mücadele edecek olan Ay-Yıldızlılarımız, Hollanda ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Zorlu maçı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Carlos Carballo yönetecek. TSİ 21.30'da başlayacak mücadeleyi STAR TV naklen yayınlayacak. Ekranları başına kilitlenerek Millilerimiz'e destek verecek olan tüm Türkiye ise Ay-Yıldızlılarımız'ın Hollanda'dan zafer elde ederek 3 puanı hanesine yazdıran taraf olarak ülkemize dönmesini bekliyor.

YILDIZLARIN KAPIŞMASI OLACAK!
Ay-Yıldızlılarımız ile Hollanda arasındaki karşılaşma aynı zamanda yıldızların kapışması anlamına da geliyor. A Milli Takımımız'da Arda Turan, Emre Belözoğlu, Hamit Altıntop, Umut Bulut gibi Avrupa'nın üst düzey takımlarının formasını giymiş isimler sahada olacak. Yıldızlarımızın karşısında ise Heitinga, Mathijsen, Robben, Sneijder, Van Persie ve Huntelaar gibi dünya futbolunun son yıllarına damgasını vurmuş olan Hollandalı isimler olacak.

SABIRLI OYNAMAMIZ ŞART!
Tüm Türkiye, Ay-Yıldızlılarımız'dan zafer beklerken futbol otoriteleri ise zafere giden yolun sabırdan geçtiğini dile getirdiler. Hollanda futbolunun kritik bir dönemden geçtiğini belirten otoriteler, "Ancak, onlar da kendi taraftarları önünde kazanarak kendilerini affettirmek isteyeceklerdir. Kadro olarak tek tek ele aldığımızda bize oranla çok daha etkili isimlere sahipler. Takım olarak yapmamız gereken temkini elden bırakmamak olmalıdır. Son derece sabırlı bir oyun sergileyerek rakibi hataya zorlamalı ve verecekleri açıkları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" görüşünde birleşti.

UEFA YAPMADI FIFA YAPTI
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Hollanda maçında şehitlerimiz ve hayatını kaybeden Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu için siyah bant takılmasına, saygı duruşu yapılmasına FIFA tarafından izin verildiğini açıkladı. UEFA daha önce bize bu konuda izin vermemişti.

ORTA SAHA KiLiTLENECEK
A Milli takımımızın Hollanda ile yapacağı maçta orta sahada rakibe adım attırmamayı planladığı öğrenildi.
PRESLE BOĞUN
Abdullah Avcı, Selçuk ve Emre'den rakibi orta alanda presle boğmalarını istedi.

İLKER YAĞCIOĞLU
Takım savunması bizim için önemli!
İstediğimizi almak için takım savunmasına önem vermemiz gerekiyor. Yumuşak karınları defansları. Orta alanda da gereksiz top kayıpları yapmamalıyız.

VEDAT İNCEEFE
Sabırlı ve sistemli oyun şart...
Öncelikle sabırlı olmalıyız. Bireysel olarak daha kaliteli isimlere sahipler. Takımımızın sistemini bozmadan mücadele etmesi lazım. Hepsine başarılar diliyorum.

HAMİ MANDIRALI
Rakibin açık vermesini bekleyelim
Hollanda futbolu sıkıntılı olsa da ner zaman ekoldür. İyi pas yapıp kanatları defansın göbeğini kullanıp sabırla rakibin açık vermesini beklememiz lazım...