TÜMBİAD&Futbol el ele

TÜMBİAD, Karabük Üniversitesi'nde şike, şiddet, teşvik ve tribün terörünü gündeme taşırken öğrenciler bu panele büyük ilgi gösterdi... TÜMBİAD Başkanı ve yönetimi aynı fikirde birleşti. Futbol bir endüstridir. Anadolu takımlarının ayakta kalması için rakip seyirci şart

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2011 Güncelleme 29 Aralık 2011, 01:01
TÜMBİAD&Futbol el ele

İÇİNDEKİLER

TÜMBİAD, Tüm Bürokratlar ve İş Adamları sosyal dayanışma platformu Türkiye'deki tüm sorunlara çözüm üretmek ve sorunların çözümünde rol almak amacıyla kurulmuş bir platformdur. TÜMBİAD, ilerleyen zamanlarda ismini çok duyacağımız ve ayakta alkışayacağımız bir kuruluş olacak. Genel başkanlığını iş adamı Cevdet Akay'ın yaptığı TÜMBİAD'da önemli iş adamları, bürokratlar, profesörler, gazeteciler, akademisyenler var.

BÜROKRAT VE İŞ ADAMI İLK KEZ BİR ARADA
TÜMBİAD yakın zaman içerinde Karabük Üniversitesi'nde Türk futbolunun sorunlarını ve çözüm önerileri paneli düzenledi. Ve müthiş ses getirdi. Çünkü futbolun tatlı bir rekabet kardeşlik oyunu olduğu ve taraftarların da futbola bir temaşe (keyif verici) şeklinde bakması konuşuldu ve işlendi. Cevdet Akay, son zamanlarda yaşanan Türk futbolunun sorunlarını şike olaylarına değinirken bilhassa yaşanan tevşik ve şike olaylarının Türk futbolunun olumsuz bir şekilde etkilendiği vurguladı. Türk futbolunun temiz bir arenada oynanması gerektiğini eğer varsa teşvik ve şike iddiaları ispatlanarak ortaya çıkarılmasının da altını çizdi. Cevdet Akay yönetiminde bir birine çok değerli iş adamları büroklatlar, profesörler ve akademisyenler bulunmakta. TÜMBİAD, bürokratlar ve iş adamlarının ilk kez bir çatı altında toplantığı bir kurum olarak da dikkat çekiyor. Ulaştırma Bakanı bir toplantıda aynen şunları söyledi. Dünyada ilk defa iş adamlarının ve büroksisinin bir araya gelip böyle çalışmasını hayranlıkla takdir ettim. Böyle bir kuruluşun da her zaman yanında olduğumu belirtmek isterim.

HEDEF TEMİZ TOPLUM!
Cevdet Akay, "Bizim hedefimiz Türkiye'nin ekonomi açısından özgürlük açısından ne yapması gerekenleri tüm yönetim kuruluyla beraber çalışarak bunu uygulayacağız. Bunun için de Türkiye'nin her yerinde teşkilatlandık. Çünkü her şeyi yerinde tespit etmek uygulamak ve doğruyu bulmak için teşkilatlandık. Toplumun her alınanda temiz bir anlayışın olması gerektiğini istiyoruz. Bizler de böyle bir patform kurarken hedefimiz her alanda yaşanan kirliliğe dikkat çekerek temiz bir toplum oluşturmanın gerekliliğine inandık. Ve bu yola tüm arkadaşlarımla el birliğiyle ve fikir birliğiyle hareket ederek birleştik. Örneğin gelecek bir nesile temiz bir futbol bırakmak olduğu hepimizin kanaatidir. Akay ve yönetimi özellikle futbol alanında 4 büyüklerin tribünlere alınmamasının mantıklı bir yanı yoktur. Çünkü futbol günümüzde ekonomik bir savaştır.

RAKİP TAKIM SEYİRCİSİ OLMAZSA OLMAZ
Bilhassa Anadolu takımları şehre gelen rakip seyircilerinin gelmesiyle şehrin ekonomisine büyük katkı verir. Özellikle oteller, lokantalar, iş yerlerinin yanında o şehre has hediyelik eşyaların satılmasıyla büyük katkı sağlar. Futbolun bir ekonomik güç olduğu buradan anlaşılır. Rakip seyirciler çiçeklerle karşılanmalı. Şehrin her yerine rahatça girebilmeleri, hatta o takım maç kaybeder, kazanan o şehir olacaktır.

PANELE İLGİ ÇOK BÜYÜKTÜ
Türk Futbolunun Sorunları ve Çözüm Önerileri Paneli, TÜMBİAD genç girişimcilerden Murat Karaali ve Tahsin Bayraktar'ın önderliğinde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Burhanettin Uysal'ın ortak çalışmalarıyla hazırlandı. Salon tıklım tıklım doluydu. Panele milletvekilileri, Belediye Başkanı, Vali ve bir çok bürokrat katıldı. Öğrenciler şiddet ve şikenin yer olmadığının ve tribünlerde kardeşliğin olacağını savundu.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU PROJESİ!
TÜMBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Akay, Anadolu Güneydoğu ve Karadeniz projeleri için de yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte Yunus Can, Hasan Ali Cesur, Hüseyin Avcı ve Asuman Karaşabanoğlu, akademisyen isimler Prof. Aynur Aydın Coşkun, Prof. Mehmet Akalın, Prof. Fahamettin Başar, Prof. Ertaç Ergüven, Prof. Erhun Eyüboğlu ve TÜMBİAD Genel Koordinatörü Arif Ekşi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sorunları ve çözümlerini rapor ve kitap haline getirerek başbakanlığı, muhalefete ve yetkililere sunarak Türkiye'nin geleceğe yatırımını hazırlamak.

DOSTLUK MAÇINDA GOL YAĞMURU: 8-8
BTBM Beykoz Anadolu Hisarı spor tesisleri harika bir spor şöleni şeklinde yapılan maçta tüm sporseverler büyük ilgi gösterdi. Çoluk çocuk, kadın bu maça gelerek ailece sporun zevkini ve keyfini yaşadı. Şöhretler karmasında Hasan Vezir, Güvenç Kurtar, Ziya Doğan, İstanbulsporlu Zorbay, Cem Pamiroğlu, Nevruz Şerif, Vefalı deli Metin, Erhan Altın, Rizesporlu Muharrem, Hami Mandıralı, bürokratlardan Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Ziraat Bankası Krediler Aktif Daire Başkanı Veysel Sunman, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Hanifi Dilmaç, Prof. Aytaç Ergüven, Prof. Mehmet Akalın, Fahrettin Başar, Altan Tanrıkulu, Yunus Can, yönetmen Birol Dalkıran, Okan Uzun ve Arif Ekşi yer aldı. Maç 8-8 biterken gerçekten de gol şov şeklinde geçti. Şöhretler teknik direktörlüğünü yazarımız Hayri Ülgen yaparken büroklatlar ve işadamlarının teknik direktörlüğünü de TÜMBİAD Başkan Yardımcısı Alaaddin Bayraktar yaptı.