Bu yolun sonu samba

Türkiye, 2014'te Brezilya'da gerçekleştirilecek Dünya Kupası Elemeleri'nde Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andora ile eşleşti. İlk maçlar 7 Eylül 2012'de oynanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2011 Güncelleme 31 Temmuz 2011, 01:09
Bu yolun sonu samba

İÇİNDEKİLER

Brezilya'nın başkenti Rio De Janeiro'da yapılan kura çekiminde, 2014 Dünya Kupası elemelerindeki gruplar belirlendi. A Milli Futbol Takımı, Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası elemelerinde Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andorra ile D Grubu'nda mücadele edecek.

ŞANSIMIZ YOKTU
Brezilyalı efsanevi futbolcu Ronaldo'nun çektiği kuraya ikinci torbadan giren Türkiye, ilk torbadan seri başı olarak kuraya giren Hollanda ile eşleşti. Türkiye, kurada 3. torbadan Macaristan, 4. torbadan Romanya, 5. torbadan Estonya ve 6. torbadan Andora ile aynı grupta yer aldı. Özellikle 1. torbadan son Dünya Kupası finalisti Hollanda'yı çekmemiz büyük şansızlık olarak yorumlandı. Çünkü birinci torbada Norveç ve Yunanistan da vardı...

BREZİLYA'DA EFSANELER GEÇİDİ
Brezilya'daki kura çekiminin ünlü konukları vardı. Efsanevi futbolcu Pele kura çekiminde yerini alırken, konuklar ünlü futbolcuyu uzun süre ayakta alkışladı.

PLAY-OFF'LARDAN 4 TAKIM GELECEK
Milli Takımımız, Rio de Janeiro'da çekilen kuranın ardından eleme maçlarını 7 Eylül 2012 ile 15 Ekim 2013 tarihleri arasında oynayacak. Gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar direkt olarak finallere giderken, grup ikincisi sekiz takım 15-19 Kasım 2013 tarihlerinde iki ayaklı play-off mücadelesi oynayacak ve burada rakiplerini eleyen dört takım da Brezilya yolunu tutacak.

Bu özlem bitsin artık
Milli Takımımız, Dünya Kupası'na son olarak 2002 yılında katılmıştı. G.Kore'deki kupada tarihi bir başarı yakalayan Milliler, turnuvayı 3. tamamlamıştı. Dileğimiz Brezilya'ya gidip yine tarih yazmak.