Al'kış'lar Erzurum'a

11 gündür tüm dünyanın hayranlıkla izlediği 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları dün düzenlenen müthiş törenle son buldu. Türkiye, organizasyondan tam not aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2011 Güncelleme 07 Şubat 2011, 11:45
Al’kış’lar Erzurum’a

İÇİNDEKİLER

27 Ocak'ta Erzurum'da start alan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın kapanışı da ismine layık bir şekilde gerçekleşti. Dünyanın gözünü ayıramadığı oyunlarda herhangi bir tatsız olayın yaşanmaması sevindiriciydi. Oyunlar boyunca sadece bir gümüş madalya kazanmamıza rağmen, sporcuların son derece kusursuz bir organizasyona şahit olması da gururumuz oldu.

GÖĞSÜMÜZ KABARDI
Kapanış töreni başlama anonsu ile start aldı. Daha sonra bandonun tören alanındaki yerini almasıyla seyirciler arasında büyük bir coşku yaşandı. Bando takımı, İstiklal Marşımızı okurken tüylerimiz adeta diken diken oldu. Büyük coşkunun ardından ülke bayraklarının geçiş töreni sırasında yine rengarenk sahnelere şahit olduk. Organizasyon başkanının yaptığı konuşmada Türkiye ve oyunlar adına söylediği sözler ise göğsümüzü kabarttı.

NUH'UN GEMİSİ BÜYÜLEDİ
2013 yılında 26. Dünya Üniversiteler Oyunları'na ev sahipliği yapacak Slovenya'nın tanıtımı ise büyük ilgi gördü. Kapanış töreninde Nuh'un gemisinin sahneye gelişi ve Kıraç konseri de büyük alkış topladı.

SPORCULAR COŞTU
Üniversite oyunlarının kapanış töreninde sporcuların coşkusu ise görülmeye değerdi. Özellikle şampiyon olan Rusya'nın sporcuları karnavala coşkuyla ortak oldu. Türkiye, bir başarılı organizasyondan daha başı dik olarak ayrılmayı başardı.