İşte Galatasaray'ın prensi

Sarı-Kırmızılılar, 23 yaşındaki Ganalı orta alan oyuncusuyla büyük oranda anlaştı. Portsmouth ve geçen sezon devredildiği kayyumun yetkilileri ile de 4.2 milyon Euro'ya el sıkışan yönetim, 1-2 gün içinde imzaları attırabilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2010 Güncelleme 15 Temmuz 2010, 09:30
İşte Galatasaray’ın prensi

İÇİNDEKİLER

Lorik Cana transferinin ardından orta alana bir takviye daha yapmak için çalışmalarını sürdüren Galatasaray yönetimi bombayı patlatıyor... Sarı-Kırmızılılar, 2010 Dünya Kupası'nın en fazla dikkat çeken isimlerinden Kevin Prince Boateng'le büyük ölçüde anlaşma sağladı.

ANLAŞMALAR TAMAM
Galatasaraylı yöneticilerin birçok Avrupa kulübünün ilgilendiği Ganalı yıldız konusunda elini çabuk tuttuğu ve menajeriyle prensipte anlaştığı öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar'ın ardından da Boateng'in kulübü Portsmouth'la masaya oturduğu belirlendi. Galatasaray'ın İngiliz kulübü ve geçen sezon maddi sıkıntılar nedeniyle devredildiği kayyumun yetkilileri ile 4.2 milyon Euro'ya el sıkıştığı da gelen haberler arasında.

ROTA YİNE PREMIER LİG
Transferde çok ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. Galatasaray, Boateng'i kadrosuna katarsa Premier Lig'den transfer yapma geleneğini de sürdürmüş olacak. Sarı-Kırmızılılar son olarak Sunderland'da forma giyen Arnavut ön libero Lorik Cana'yı renklerine bağlamıştı.

MATHIJSEN ZAMLANDI!
Galatasaray'da Boateng konusunda bu flaş gelişmeler yaşanırken, stoper transferi için de girişimler sürüyor. Teknik direktör Frank Rijkaard'ın ısrarla Mathijsen'i istediği fakat Hollandalı yıldızın Dünya Kupası'ndaki başarısı nedeniyle fiyatının arttığı öğrenildi. Barcelona'nın Rafael Marquez için 7 milyon Euro bonservis bedeli belirlemesi nedeniyle eli kolu bağlanan Sarı-Kırmızılı yönetimin Boateng'in Gana Milli Takımı'ndan arkadaşı olan John Mensah'ı birkez daha gündemine aldığı belirlendi. Mensah'ın fiyatının 4.5 milyon Euro olduğu ifade edildi.

GÜÇLÜ, TEKNİK, İNATÇI
Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayan Gana'nın en önemli parçalarından biri olan Boateng, oyunun her iki yönünü de oynayabilen çağdaş bir orta alan oyuncusu. Güçlü fiziğine rağmen oldukça da teknik olan 23 yaşındaki yıldız, inatçı ve hırslı yapısıyla Galatasaray'ın aradığı kan olacağa benziyor.