Kafa karışıklığını ortadan kaldıralım

Erzincan’da coşkuyla karşılanan Başbakan Binali Yıldırım, yeni dönemi anlattı: Yeni anayasada başkanlık sistemini de partili cumhurbaşkanlığını da getirelim

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2016 Güncelleme 05 Haziran 2016, 01:39
Kafa karışıklığını ortadan kaldıralım

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, bu göreve geldikten sonra ilk kez doğum yeri Erzincan'a gitti. Vatandaşlar, meşaleler ve büyük bir coşkuyla karşıladı. Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 180 milyon lira değerindeki 188 projenin toplu açılış töreninde konuştu. Şu mesajları verdi: "Bu can, bu tende olduğu müddetçe al bayrağımızı en yükseklere çıkartmaya, tek devlet, tek millet, tek vatan uğrunda her zaman kararlılıkla, bu milletin başına bela olan bu terörü yok etmeye yemin ettik. Şunu herkes iyi bilmelidir ki terör örgütünün, vatandaşlarımız gibi, o bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarımız gibi bir sorunu yok. Sorun, Kürtlerin terör örgütü sorunudur, PKK sorunudur." Yıldırım, Almanya'da alınan karara da tepki gösterdi. "Alman Parlamentosu, bir yalana imza attı. O yalan ne? Yüz yıl önce Birinci Dünya Savaşı şartlarında her ülkede, her yerde yaşanan bir göç olayını, bugün önümüze soykırım diye getirmeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki Türkiye, tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor. Eski defterleri açarsak, eski hesaplara bakarsak, herkes şunu iyi bilsin ki o defterlerde en az kaydı bulunan Türkiye'dir. Yeni anayasada başkanlık sistemini de partili cumhurbaşkanlığı sistemini de getirelim, artık bu çelişkiyi, bu kafa karışıklığını ortadan kaldıralım" diye konuştu.


Başbakan Yıldırım, Erzincan'da büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. Meydana asılan "Üzümlü Başkanlık İstiyor" afişleri dikkat çekti.