'Türkiye Müslümanlar için bir güç kaynağıdır'

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, AK Parti Konya 5. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Giriş Tarihi 27 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 27 Aralık 2014, 15:11
’Türkiye Müslümanlar için bir güç kaynağıdır’

İÇİNDEKİLER

Meşal, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı kongre salonuna partililerin tekbir ve tezahuratları eşliğinde girdi.

Salondaki vatandaşların, "Mücahit Meşal", "Hamas sana canım feda" ve "Kahrolsun İsrail" tezahuratlarına, el sallayarak ve selamla karşılık veren Meşal, daha sonra salonda kendisi için ayrılan yere geçti.

GÜÇLÜ KONYA GÜÇLÜ FİLİSTİN DEMEKTİR
Halid Meşal AK Parti Konya İl Kongresi'ne katılarak bir konuşma yaptı. Meşal yaptığı konuşmada 'Halid Meşal AK Parti Konya İl Kongresi'ne katılarak bir konuşma yaptı. Meşal yaptığı konuşmada 'Direnişin ve izzetin sembolü olan Gazze'den sizlere selam olsun. Öyle bir Gazze'deki ambargonun kaldırılması için bu mübarek ülkenin 9 ferdi şehit olmuştur. Rabbim, tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Her ne kadar sizin sözlerini anlamasam da kalp dizilinizi çok iyi anlıyorum. Bizler, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sizlere ve Türkiye'ye gösterdiği kalkınma hamlesinden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Filistin'den de sizlere selam olsun. Çok duyguluyuz fakat şu şekilde tamamlamak istiyorum. Şunu söylemek istiyorum ey Konya halkı. Güçlü bir Konya, güçlü bir Türkiye, güçlü bir Kudüs, güçlü bir Filistin demektir.

TÜRKİYE TÜM MÜSLÜMANLAR İÇİN GÜÇ KAYNAĞIDIR
İnşallah zafer yolunda Allah hem sizinle hem bizimle beraberdir. Türkiye, demokratik Türkiye istikrarlı Türkiye ve kalkınmış Türkiye tüm müslümanlar için bir güç kaynağıdır. Türkiye'yi ve Türk halkını sayın Ahmet Davutoğlu ve Erdoğan'dan dolayı kutluyorum. Nasıl ki geçmiş tarihinde yüzyıllar boyunca sizin halkınız Kudüs'ü Filistin'i koruduysa Allah'tan ben umutluyum gelecekte de Kudüs'ü Filistin'i tekrar kurtaracağız inşallah. Türkiye'nin ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin beni kongrelerinde misafir etmesi benim için büyük bir şereftir. Bizler de inşallah sizleri bizim kongrelerimizde görürüz.



DAVUTOĞLU KONYA'DA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak ''ANA'' ile saat 11.35'te Konya'ya geldi.

Başbakan Davutoğlu'nu, Konya Havaalanı'nda Vali Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya milletvekilleri ve öteki ilgililer karşıladı.

Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da Konya'ya geldi.