İngiliz oyunu

Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan İngiltere, medya ile son hamlesine başladı. 3 İngiliz gazetesi, ortak bir dille son hayalini yazdı: Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'a rakip olabilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2013 Güncelleme 05 Kasım 2013, 03:18
İngiliz oyunu

İÇİNDEKİLER

Güneş batmayan imparatorluk olarak gösterilen İngiltere'nin Türkiye tutkusu bir kez daha gözler önüne serildi. Daha önce 'Yerli otomobil', 'Kanal İstanbul', '3. Havalimanı' ve 'Gezi olayları'nda İngiliz medyası tek yürek olmuştu. 'Kraliyet ailesi' destekli bu çalışma, Türkiye'den de destek bulunca günlerce İngiliz iftiraları gündemi bir hayli meşgul etmişti. Türkiye'nin önünün kesilmesi için devreye giren bu güç, şimdi de son hamlesini yaptı.

İNGİLTERE KAZANIR
İngiliz The Guardian, The Times ve Financial Times gazeteleri, Cumhurbaşkanı Gül'ün gelecek yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'a rakip olması gerektiğini yazdı. Gül, İskoçya ziyareti sırasında The Guardian'a verdiği mülakatta ikinci dönem için aday olup olmayacağı sorusunu yanıtlarken "henüz karar vermek için erken" sözlerini tekrar "Aday olacak" şeklinde yorumlayan gazete, bu çekişmenin İngiltere'ye yarayacağını da ima etti.

HIRSI VARMIŞ!
Financial Times ise, Cumhurbaşkanı Gül için, "İktidar hırsı var" dedi. The Times da, Gül'ün Erdoğan'a rakip olma ihtimalinin güçlü olduğuna dikkat çekti.

RAKİBİM DEĞİL DOSTUM
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün The Guardian'a söylediği şu cümleler ise gazete tarafından hiç hoş bulunmadı: İktidar partisini Tayyip Erdoğan ile kurduk. Partiyi hükümete birlikte taşıdık ve Türkiye'yi birlikte değiştirdik. Erdoğan bir dost ve yaşanan tüm bu yıllarda birlikte omuz omuza çalıştık. Erdoğan rakibim değil, dostum. Gül, Suriye ile ilgili, "Kimsenin, Afganistan'daki gibi bir durumun varlığına, Akdeniz kıyılarında müsamaha göstereceğini düşünmüyorum. Bu nedenle uluslararası toplumun Suriye konusunda çok katı bir pozisyonu olmalı" ifadelerini kullandı.