İstifa etmem

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2013 Güncelleme 30 Ekim 2013, 02:39
İstifa etmem

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet'in 90. yılı kutlamaları kapsamında 29 Ekim Resepsiyonu, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün ev sahipliğinde dün Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Yaklaşık bin 600 davetlinin katıldığı resepsiyona katılım önceki yıllara göre oldukça yoğun oldu.

BEN MİLLETE BAKARIM
Başbakan Erdoğan'ın Marmaray'ın açılışı vesilesiyle İstanbul'daki yoğun programı nedeniyle katılamadığı resepsiyonoda TBMM Başkanı Çiçek, bakanlar, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli hazır bulundu. Geceye Orgeneral Özel'in açıklamaları damga vurdu. Özel, Balyoz davasıyla ilgili olarak kendisine istifa çağrısında bulunanlara cevap verdi. Genelkurmay Başkanı, "Beni kişisel olarak hedef tahtasına oturtursanız, ben de insanım, yarın beni de bulamayabilirsiniz. Bazı marjinal grupların istifa çağrılarına bakmam. Ahmet, Mehmet istedi diye istifa etmem. Buraya elimi taşın altına koyarak geldim. Zor bir dönemde bu göreve oturdum. Ben milletin güvenine bakarım, onu kaybedip kaybetmediğime bakarım öncelikle" dedi.

ABD RAHATSIZ DEĞİL
Özel, Çin'den füze alımı ile ilgili olarak ise "ABD'den bize rahatsızlık bildirilmedi" diye konuştu. Özel, Rus uçaklarının hava sahasını ihlal ettiği iddialarına yönelik ise "Hayır, ihlal edilmedi. F-16'ları tedbir amacıyla kaldırıyoruz" dedi.

KÖŞK'TE 1600 KONUK
* Gül çifti, Çankaya Köşkü'nde yaklaşık bin 600 davetliyi ağırladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılım önceki yıllara göre oldukça yoğun oldu.

* Özel, Balyoz davası ile ilgili eleştirilere, "Ben, milletin güvenine bakarım. Onu kaybedip kaybetmediğime bakarım öncelikli olarak" şeklinde cevap verdi.

* Cumhurbaşkanı Gül'ün İstanbul'daki Marmaray açılışına katılması sebebiyle Ankara'daki resepsiyon yarım saat gecikmeli başladı. Gül çiftinin konukları karşılaması yaklaşık bir saat sürdü.

BAŞÖRTÜSÜNDE ENGEL YOK
Cumhurbaşkanı Gül, başörtülü vekil tartışması konusunda açıklamalarda bulundu. Gül, "Başörtüsü konusunda eski anlayışın değişmesinde CHP'nin de katkısı olduğunu ifade etmek isterim. Bu konu bir tabu olarak görülürdü. Onların da müspet anlamda katkısı olduğunu görmek gerekir. TBMM'nin tüzüğünde, bildiğim kadarıyla Meclis Başkanı 'bir engel yok' diyor. Neticede siyasetin bileceği bir konu" dedi. Gül, "Laiklik anlayışındaki kendimizi cendereye sokan anlayıştan uzaklaşıp daha Batılı, daha ABD'deki gibi bir anlayışa ulaşıyor olmak memnuniyet verici" diye konuştu.

TEPKİ VERMEYECEĞİZ
CHP lideri olduktan sonra Gül'ün Köşk'te verdiği 29 Ekim resepsiyonlarına ilk kez katılan Kılıçdaroğlu, Meclis'e başörtüyle gelinmesi halinde takınacağı tutumu, "Bir protesto yok" sözüyle açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Meclis de siyasi partinin arka bahçesine dönüşmemeli. Güçler ayrılığı zedelenmemeli" dedi.

CHP ANLAYIŞLI OLMALI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başörtülü vekil tartışmasıyla ilgili "Meclis'e başörtüsüyle gelenler saygıyla karşılanacak" dedi. Bahçeli, CHP'den gelen açıklamaları ise "CHP'nin anlayışlı olmasında fayda var" sözleriyle değerlendirdi.