Anadil çıkışı

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da eğitim konusunda açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Reform paketinde özel okullara ana dilde eğitim hakkı verdik. Bu konuda Avrupa'nın önüne geçtik. AB ülkeleri, bu hakkı vermemekte ısrarlı" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2013 Güncelleme 03 Ekim 2013, 09:07
Anadil çıkışı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, OECD Eğitim Bakanları Gayri Resmi Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, açıkladıkları reform paketinde yer alan özel okullarda ana dilde eğitim hakkı ile birçok Avrupa ülkesinin önüne geçildiğini belirterek "Avrupa'da 5 milyon Türkiye kökenli insanımız yaşıyor. Büyük bir bölümü, tüm uğraşlarına rağmen anadilde eğitim hakkını elde edemedi. AB müktesebatı içinde olmasına rağmen bu hak maalesef kendilerine teslim edilmedi" dedi. İşte Başbakan Erdoğan'ın diğer açıklamaları:

* Biz de eğitimi, öncelikleri arasında birinci sıraya yerleştirmiş bir ülke olarak, bir hükümet olarak, bu yöndeki tüm çabaları destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Hükümet anlayışımızda 4 temel taşın birinci sırasını eğitim alır. İkinci sırayı sağlık, üçüncü sırayı adalet ve dördüncü sırayı da emniyet alır.

* Zulmün olduğu yerde demokrasi olmaz. İnsan hayatının hiçe sayıldığı yerde hak ve özgürlükten söz edilemez. Dünyada, özellikle de bölgemizde maalesef zulüm vardır, ölüm vardır, insanın yok sayıldığı ne yazık ki çıkar mücadeleleri vardır.

* Dünyanın bir yanda refahın ve tüketimin, diğer yanda sefaletin ve zulmün sınırları zorladığı bir iklimde yoluna daha fazla devam etmesi mümkün değildir. Bu çarpıklığa seyirci kalmaya devam etmek, dünyanın kendi kendini zehirlemesine göz yummaktır. Unutmamalıdır ki bu ateş, eninde sonunda herkesi yakar.

HEPSiNi KINIYORUM
Başbakan Erdoğan, "Birkaç gün önce Suriye'nin Rakka şehrinde bir lise uçaklar tarafından bombalandı. Onlarca öğrenci hayatını kaybetti. Yine birkaç gün önce Nijerya'da bir okula düzenlenen saldırıda 40 öğrenci hayatını kaybetti. Buradan bir kez daha, sizler aracılığıyla tüm dünyaya seslenmek istiyorum. Kaynağı, gerekçesi, yöntemi ne olursa olsun her türlü terör eylemini şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

BM FELÇ OLMUŞTUR
Biz Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, küresel yönetimde söz sahibi uluslararası örgütlerin yapılarında reforma gidilmesi gerektiğini savunuyoruz. Şu anda da BM Güvenlik Konseyi'ni ben de felç bir halde görüyorum. Ve 5 ülkenin iki dudağı arasına sıkışmış bir adalet olamaz. Bunun bir değişkenliğinin olması lazım. Bu değişkenlik olmadığı sürece bir ülkenin iki dudağı arasında adalet bekleyemezsiniz. Bir ülke hayır dedi mi her şey bitiyor...

MESUT ER