Post modern

2001 krizinde küresel sermayenin mutemedi olarak Türkiye'ye gönderilen eski bakan Kemal Derviş de şiddet eylemlerine destek çıktı: Gençlerden umutluyum. Haklı protestolardan 'MODERN' bir Türkiye çıkabilir...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2013 Güncelleme 11 Haziran 2013, 03:07
Post modern

İÇİNDEKİLER

Dünya Bankası başta olmak üzere küresel sermayeyi yönetenler adına 2001 krizinde Türkiye'ye gönderilen Kemal Derviş, ortaya çıktı... O dönem ekonominin başına getirilen eski bakan Derviş, Gezi olaylarıyla ilgili ilk kez konuştu. Defalarca, Türkiye'nin ekonomik olarak çok güçlendiğini ve artık söz sahibi olduğunu deklare eden Derviş, ağzındaki baklayı çıkardı. İşte Derviş'in İngiliz Financial Times gazetesindeki yazısı:

* Eylemlerden umudum var. Toplumu bölen fay hatları daha fazla istikrarsızlık, şiddet ve baskı getirebilir. Karamsar bir senaryo da olabilir. Sonra gerçek Türk modelinin çıkabileceğine inanıyorum. Son derece 'Modern' Türkiye gibi.

GENÇ ÜLKE TÜRKİYE
* Laik gençliğin büyük bir bölümü, dindar olan kardeşlerinin inançlarına, yaşam tarzlarına saygı duyduklarını gösterdi. Eğer muhafazakârlar ve inançlı kişiler de, diğerlerinin kendi yaşamlarını özgürce sürdürebileceklerini gerçekten kabul eder ve iktidar partisi de daha büyük bir çoğunluğa hitap etmeden ülkeyi yönetemeyeceklerini fark ederse Türkiye, Avrupa'daki Hıristiyan Demokratlar'ın Müslüman karşılığını oluşturabilir.

* Türk toplumunun büyük bir bölümünün Başbakan Erdoğan'ın ataerkil tavrından rahatsız. Özellikle laik kesim. Merkezin solundaki muhalefetin de ülkeyi oluşturan çeşitliliği tam olarak benimsemesi şart.

* Önümüzdeki yıllar çok önemli. Artık her konuda çok daha umutluyum. Çünkü yaşanan son olaylar bana ileriye bakan genç bir ülkeyi gösterdi.

40 MİLYAR DOLAR UÇTU GİTTİ
ANAP'ın eski bakanlarından Güneş Taner, Kemal Derviş hakkında çok ilginç açıklamalarda bulunmuştu: 2001'deki hortumlamaları Kemal Derviş'e sormanız lazım. O dönem Kemal Derviş diye biri yanında eşi olup olmadığı belirsiz bir bayanla geldi. IMF'den gelen 40 milyar dolar dağıtıldı, para yok oldu gitti; kimse sorgulamadı. Bu para kime dağıtıldı, nerelere verildi?.. Bu arada o dönem Derviş, 12 gün ortadan kaybolmuştu ve kimse ona ulaşamamıştı.