Birlik zamanı

Başbakan Erdoğan, Reyhanlı'da 30 bin kişiye seslendi: Saldırıda hayatını kaybedenler, makamların en yücesine ulaştı. Birlik olacağız, kucaklayacağız, bu nifaka, fitneye asla prim vermeyeceğiz.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2013 Güncelleme 26 Mayıs 2013, 02:28
Birlik zamanı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, 11 Mayıs'ta yaşanan ve 51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla sarsılan Hatay'ın Reyhanlı ilçesini ziyaret etti. Erdoğan, bombalı saldırının yaşandığı belediye binası önünde yaklaşık 30 bin kişiye seslendi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

* Saldırıda hayatını kaybedenler, makamların en yücesine ulaştı. Ama şunu da bilmenizi istiyorum ki onların o makamlara ulaşmasına neden olan alçaklar, zalimler, onlar da ebedi alemde inanıyorum ki cehennemde yerlerini alacaklardır.



DİKTATÖRLÜK BİTTİĞİ GÜN
* Siz, Suriye'den buraya gelen kardeşlerimize kucağınızı açtınız. Şimdi onları buradan kovma gayreti içerisine girenlere itibar etmeyin, onlar bizim kardeşlerimizdir. Bize inandıkları için güvendikleri için buraya geldiler. Ensar olacağız, kucaklayacağız, bu nifaka fitneye asla prim vermeyeceğiz. Suriye sulhu yakaladığı gün, diktatörlük sona erdiği an, halk iradesi iktidar olduğu gün, kardeşlerimiz evine dönecek.



BİZİ HALK İKTİDAR YAPTI
* Kendi saltanatlarını diktatörlüğünü devam ettirme gayretinde olanlar, bizim huzurumuza musallat olmuşlardır. Asi Nehri'nde dostluk barajının temelini atmıştık. Bizim aramızdaki anlaşmalar hiçe sayıldı, aramızdaki kardeşlik bağları ayaklar altına alındı. Kim tarafından, Esad zalim diktatörü tarafından.

* Suriye'de zulüm var, kan kin var ve uçaklarla bombardıman, tanklarla, toplarla kendi halkını öldürme gayretinde olan 100 bine yakın vatandaşını katleden bir diktatör var. Biz Türkiye'de sandıklar kurarak iktidar olduk, halkın iradesiyle iktidar olduk ama onlar babadan gelen bir iktidarla o zulmü devam ettiriyorlar."



FARKIMIZ BU
* Endişe etmeyin bu günler gelip geçer ve geçecek. En kısa zamanda Suriye'de muhalif güçler bu diktatörü devirecekler, bu yakındır. Suriye'deki kardeşlerimize sesleniyorum. Allah'ın yardımı yakın. Sizden ricam şudur. Suriye'den gelmiş olan kardeşlerim, sizin kardeşlerinizdir. Bu kardeşlerinizi asla onlara buralardan çıkmak için olumsuz şeyler söylemeyin. İnanıyorum ki Reyhanlı kardeşlerim asla bunu yapmaz. Biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü seven bir anlayışın mensuplarıyız. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Sünnisiyle, Alevisiyle, aklınıza ne gelirse hangi inanç mensubu olursa olsun bizim yönetimimiz altında olanların hepsini Yaradan'dan ötürü seviyoruz. İşte bizim farkımız bu.