Gündüz gösterimi

Adı bir devirle özdeşleşti. Müslüm Gündüz ismi onun her daim takibindeydi. İşte Fadime Şahin, 28 Şubat'ı anlatan filmin gösterime girmemesi için itiraz etti. Ancak mahkeme başvurusunu reddetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2013 Güncelleme 23 Nisan 2013, 03:14
Gündüz gösterimi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin yakın tarihi, 28 Şubat adlı bir virajı da aldı. 1997'de yaşanan olaylar Fadime Şahin ve Müslüm Gündüz ikilisini hafızalara kazıdı. Geçmişte kalan bu anlar, yıllar sonra bir sinemacının gözünden filme uyarlandı. Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, 28 Şubat sürecini anlatan "Qüfür" adlı bir film çekti. Film, 28 Şubat süreciyle ilgili çekilen ilk sinema yapımı olma özelliği taşıyordu. Ancak filme en önemli oyuncusundan tepki geldi! Fadime Şahin ya da yeni adıyla Tuğba Ahsen Y., filmin yayınlanmaması için İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Ahsen Y.'nin avukatı, başvurusunda, filmin müvekkilinin görüntüsünü izinsiz kullandığını öne sürdü. Gösterime girmemesini istedi.

AÇIK ADRESİ YOK!
Ancak talebi değerlendiren mahkeme, başvuruyu reddetti. Kararda, "Filmde kişilik haklarına saldırı yok" denildi. Ayrıca Şahin'in tüm araştırmalara rağmen tebligata yarar açık adresine ulaşamadığından tebligat yapılamadığı belirtildi. Bu arada Şavata, süreçte etkin olan karanlık ellerin gösterime engel olmak istediklerini vurguladı. Şavata, film içinse 600 bin TL harcadığını söyledi.

SIK SIK İŞ DEĞİŞTİRİYOR
Fadime Şahin, tarihi 28 Şubat kararlarının alındığı 1997 senesinin sonunda ismini ve soyadını değiştirdi. 2002 yılında Konyalı Mehmet Yiğiter ile evlendi. Ancak çift, 2006 yılında boşandı. Fadime Şahin ya da yeni adıyla Tuğba Ahsen Y., Antalya'da ortaya çıktı. 2010 yılında görüntülenen Tuğba Ahsen Y.'nin bir fabrikada çalıştığı anlaşıldı. Ancak Fadime Şahin'ın sık sık iş değiştirdiği belirtildi.