Böcek TV

MİT, 'Başbakanın odasındaki böceği biz bulduk' dedi ve uyardı: Dinleniyorsanız, batarya çabuk biter ve TV'nin yanında parazit yapar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2013 Güncelleme 15 Mart 2013, 02:18
Böcek TV

İÇİNDEKİLER

Meclis Böcek Komisyonu, dün MİT ve TİB merkezlerinde ağırlandı. MİT'in ricası üzerine milletvekilleri telefonlarını araçlarında bırakarak binaya girdi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da kısa bir süreliğine bulunduğu görüşme sırasında kaset skandalı mağduru olan eski MHP'li İhsan Barutçu nedeniyle gerginlik yaşandı. Barutçu, masaya vurarak "Aile hayatımız mahvoldu" diye bağırdı. Fidan ise "İleri demokrasilerden ileri istihbarat çıkar. MİT kanunu yetersiz, Meclis'in desteği şart " dedi.

NASIL ANLARSINIZ?
MİT, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunan "böcek" ile ilgili resmi açıklamada bulundu. Yetkililer, "Başbakan'ın ofisinin prizinde tespit edilen dinleme cihazı, MİT ekipleri tarafından bulunmuştur" dedi. MİT yetkilileri, vekillerin, "Cep telefonunun dinlenme emareleri nelerdir?" sorusuna ise 2 tüyo vererek "Ortam dinlemesinde telefonun bataryası erken biter. Telefon dinleniyorsa TV yanında parazit yapar" diye cevap verdi.

'67 MİLYONU DİNLEYEMEYİZ'
Bazı ünlü kişilerin kod adıyla dinlendiğini söyleyen MİT yetkilileri şunları söyledi: "Türkiye'deki bütün haberleşme dinlenmemektedir. Toplam abone sayısı yaklaşık 67 milyon olup tamamının dinlenmesi mümkün değildir. Nitekim teşkilatımız Türkiye'deki tüm haberleşmeyi kontrole yönelik bir dinleme gerçekleştirmemektedir."

İŞTE DİNLEME ARACI
Emniyet İstihbarat Dairesi'nde "ortam dinlemeleri" için kullanılan beyaz renk Doblo araç, ilk kez milletvekillerine gösterildi. Basit bir kamera düzeneği dışında herhangi bir özelliği bulunmayan aracın hem modelinin eski olması, hem de teknolojik olarak yetersizliği milletvekillerini şaşırttı.




ŞERiFE GÜZEL