İşkence ödülü saat

12 Eylül darbesindeki işkencelerin simge ismi Raci Tetik'in, dönemin komutanları tarafından özel hediyelerle ödüllendirildi. Kenan Evren de Tetik'e 30 bin dolarlık saat verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Aralık 2012 Güncelleme 21 Aralık 2012, 01:39
İşkence ödülü saat

İÇİNDEKİLER

İşkence yap, ödülü kap... 12 Eylül darbesi sonrasında Mamak Cezaevi Müdürü olan ve işkence vakalarının kilit ismi Raci Tetik, Meclis Komisyonu'na o dönemi anlatırken, yaptığı işkencelerden pişman olmadığını söylemiş ve büyük tepki almıştı. Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na ulaşan belgeler arasında, Tetik'in nasıl ödüllere boğulduğu ortaya çıktı. Raci Tetik'i ödüllendiren isimlerin başında, dönemin Milli Güvenlik Konseyi Başkanı ve Genelkurmay Başkanı olarak Kenan Evren geliyor.

KARADAYI DA VAR
Tetik'e "takdir" yazısı yazan Evren, "Bitmek bilmeyen gayret içinde birliğini en üst düzeye çıkardığı anlaşılmıştır" sözleriyle övdüğü Tetik'in bir kol saatiyle ödüllendirilmesine karar veriyor. İddialara göre Tetik'e Longines marka saat hediye edildi. Raci Tetik'i ödüllendiren komutanlar arasında, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Nurettin Ersin ve dönemin Tugay Komutanı İsmail Hakkı Karadayı da yer alıyor.

EVREN'E TEPKİ
Mamak Cezaevi eski Müdürü Raci Tetik, Darbeleri Araştırma Komisyonu'na yaptığı açıklamalarda Kenan Evren'e de tepki göstermişti: Bana neden General olmadığımı soruyorlar. Maalesef o zaman Kenan Evren'in eşinin mezarını temizleyenler General oldu."

ŞERiFE GÜZEL