O ses Balyoz

Balyoz sona erdi, davanın temelini oluşturduğu öne sürülen ses kayıtları ortaya çıktı. İddiaya göre kayıtta tankların çıkacağı bölgeler ile 'tehlikeli' ilçeler vardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2012 Güncelleme 25 Eylül 2012, 00:00
O ses Balyoz

İÇİNDEKİLER

Son yılların en önemli davası sonuçlandı. Yaklaşık 2 yıldır devam eden Balyoz Darbe Planı davasında ceza yağdı. Aralarında 1. Ordu eski Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek ile Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına'nın da bulunduğu sanıklar "Darbeye eksik teşebbüsten" 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar için yargı süreci başlarken davanın temelini oluşturan ses kayıtları da dün internette yayılmaya başladı. İddiaya göre, 2003 yılına ait olan kayıtlarda Çetin Doğan'dan emekli Korgeneral Engin Alan'a kadar çok sayıda ismin "darbe hazırlıkları" yer alıyordu
. İşte Balyoz Darbe Planı davasına temel oluşturan o kasedin dökümü:
* Engin Alan olduğu iddia edilen kişi: Sokağa askerin inmesi, tankların ve zırhlı araçların dolaşmasıyla operasyon başlıyor komutanım. Önce liderleri toparlamak, bu yangını kaynağından halletmek lazım.
* Tümg. Bekir Memiş olduğu iddia edilen kişi: Tanklar Üsküdar Demokrasi Meydanı, Ümraniye Alemdağ Caddesi ve Kadıköy İskele Meydanı'nda konuşlanacaktır. Gözaltına alınanlar Burhan Felek Spor Tesisleri, Ümraniye'deki NETAŞ misafirhane ile Fenerbahçe Stadyumu'nda toplanacak. Sorgular Ümraniye Cezaevi'nde yapılacak.
* Emekli Orgeneral Ergin Saygun olduğu iddia edilen kişi: Semtin adı bile Hırka-i Şerif. Aksaray-Fatih arası sofulardır. Onun için önce buranın kontrol altına alınması gerekir.
* Emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık olduğu iddia edilen kişi: Özellikle İstanbul ve Güneydoğu'daki olaylarda, İsrail örneğinde olduğu gibi kesin tedbirler alınmalıdır.
* Emekli Korgeneral M. Yavuz Yalçın olduğu iddia edilen kişi: Böyle kararlı olan bir halka karşı da acımasızca hareket etmek bizim görevimizdir.
* Emekli Orgeneral Çetin Doğan olduğu iddia edilen kişi: Toplumsal olaylarda acıma yok. Tepeleme var. Bu belediye yönetimlerine el koyma gibi görevlendirmeleriniz yok mu? Mesela Pendik, Yakacık, Ümraniye Belediye başkanı var. İstanbul Belediye Başkanı 12 Eylül'de değişmedi mi? Değişti dimi? Koca İstanbul'un yönetimine el koyuyoruz. Bak tanklarımın menzili İstanbul'a kadar yetişiyor.