Karga tulumba kurultay

CHP Kurultayı'na muhalif milletvekili İsa Gök'ün karga tulumba salondan atılması damgasını vurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2012 Güncelleme 27 Şubat 2012, 02:29
Karga tulumba kurultay

İÇİNDEKİLER

Muhaliflerin kurultay talebine karşılık olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun topladığı CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı, dün, Ankara'daki Arena Spor Salonu'nda yapıldı. Önder Sav ve Deniz Baykal yanlılarının katılmadığı kurultayda, toplantı yeter sayısına ulaşılmadığı, bazı delegelerin yerine "sahte imza atıldığı" iddia edildi.

VEKİLE SİLLE TOKAT
İmzacıların sayısının 583'te kaldığını belirten Mersin Milletvekili İsa Gök, direnince yaka paça dışarıya atıldı. Divan Başkanlığına seçilen Denizli Milletvekili Adnan Keskin de Gök'ün dilekçesini işleme almadı. Keskin, salona gelerek imza veren delege sayısını 948 olarak açıkladı. Salonda "Biz kimseye kin tutmayız, kamu alem birdir bize'', "Mustafa Kemal'den Denizlere, Denizlerden bizlere'' pankartları dikkat çekti.

MUHALEFETE REST
Tartışmalar arasında kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, parti içi muhalefete meydan okudu: "Tüzük dediler, işte tüzük. Seçim diyorsanız onu da yapacağız. Bütün CHP'lilere sesleniyorum; CHP'nin enerjisini boşa harcamak halka ve CHP'ye ihanettir. Beraber yürüyeceksek, güç birliği yapacaksak halkın sorunlarına kilitleneceğiz." Kılıçdaroğlu, CHP'nin ülkeye demokrasiyi getiren, büyük dönüşümlere imza atan bir parti olduğunu ifade ederken CHP'nin tüzüğünün kağıtta kalan değil, uygulanacak bir metin olduğunu söyledi. "Biz tüzüğümüzü halkın iradesine sunacağız. Eksiklerimiz olabilir ama tamamlayacağız'' dedi. Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy ve Yunus Emre'nin şiirlerine yer veren Kılıçdaroğlu, sözlerini Nazım Hikmet'in "Bir Ağaç gibi tek ve hür / ve bir orman gibi kardeşçesine" dizesiyle bitirdi. Kurultay, tüzük değişikliğinin oylanmasıyla devam etti.

YENİ KURULTAY
CHP delegeleri bu gün de yeni bir kurultay için toplanacak. Muhaliflerin talepleri saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda, 17. Olağanüstü Kurultay'da ele alınacak.

SEL GİDER KUMU KALIR
Eski Genel Sekreter Önder Sav, muhalif delegelerle otelde bir araya geldi. Arena'da toplantı yeter sayısının sağlanamadığını iddia etti. İsa Gök'ün salondan atılmasını da eleştiren Önder Sav, Kılıçdaroğlu ekibini eleştirirken, "Biz ev sahibiyiz. Sel gider kumu kalır" diye konuştu.

BAYKAL DA KATILMADI
Son
ana kadar Kılıçdaroğlu ile müzakere eden eski Genel Başkan Deniz Baykal dün Arena Spor Salonu'na gitmedi, ancak kurultaydan dakika dakika haber aldı. Sabah kurmaylarıyla görüşen Baykal, kurultayı evinde TV'den izledi.

NOTLAR... NOTLAR...

Kurultay, Anadolu Ateşi'nin gösterisi ile başladı n Salon mavi, beyaz ve kırmızı renklerle donatıldı.
Sık sık Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Cem Karaca ve Selda Bağcan'nın şarkıları çalındı.
Salonu coşturan ise Atatürk'ün gençliğe hitabesi ile Onuncu Yıl Marşı oldu.
Ergenekon tutuklusu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın mesajı okundu.
1000 polis, CHP örgütünden 500 genç görev yaptı. Kurultayı, 600 gazeteci izledi.


Şerife GÜZEL- Evrin GÜVENDİK - Hazal ATEŞ