CHP'li muhaliflerden yeni imza atağı

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin Mayıs ayında yapılacak büyük kurultayı 5-6 ay erteleme kararı parti içi muhalefetin tepkisine yol açtı.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2011, 17:57
CHP’li muhaliflerden yeni imza atağı

İÇİNDEKİLER

Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçimden sonra yönetimden uzaklaştıramayan muhalifler yeni taktikler üzerinde çalışıyor. Ankara, İstanbul, İzmir ve birçok ilde olağanüstü il kongrelerinin toplanması için imza toplayan muhalifler, bu imzaları aynı zamanda yönetimi olağanüstü büyük kurultaya zorlamak için de kullanacak. Muhalifler büyük kurultayın toplanması için ikinci bir imza girişiminde bulunmaya hazırlanıyor.

Önder Sav'a yakın eski bir CHP milletvekili, "Delege imzalarıyla yönetimi kurultaya zorlayacağız" dedi. Seçimden sonra olağanüstü kurultay için imza desteği vermeyen birçok ismin bugün imza kampanyasına katıldığını savunan eski milletvekili, imzaların sadece il kongreleri için değil, büyük kurultayın toplanması için de baskı unsuru olarak kullanılacağını söyledi.

Gürbüz Çapan geri dönüyor

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu dün CHP Genel Merkezi'nde Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ile sürpriz bir görüşme yaptı. Ergenekon'dan 16 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen Çapan'ı davet eden Kılıçdaroğlu "Bize katılır mısınız?" diyerek partiye dönmesi teklifinde bulundu. Çapan da "Partinin emrindeyim" yanıtını verdi. Çapan'ın bu ay sonu toplanması planlanan Parti Meclisi'nde CHP üyesi olması bekleniyor.

PM'den gerekli oyu alamamışlardı

Deniz Baykal döneminde CHP'den ihraç edilen Çapan, Fikri Sağlar ile Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra partiye dönmek için başvurmuştu. Ancak Çapan ve Sağlar, Parti Meclisi'nden gerekli oyu alamamıştı.