Vekiller dile geldi

Meclis, sınırları aşıyor. AK Parti'li Sertçelik tam 10 dil biliyor. Sertçelik'i 7 dil ile MHP'li İrpeç izliyor. Kadın rekoru ise CHP'li Şafak Pavey'e ait

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2011 Güncelleme 10 Ekim 2011, 00:00
Vekiller dile geldi

İÇİNDEKİLER

24. Dönem Parlamentosu, çok dilli yapısıyla dikkat çekiyor. İşte vekillerin dil karnesi:

URDUCA BİLE VAR
AK Parti'li Seyit Sertçelik: İngilizce, Rusça, Azeri, Özbek ve Tatar Türkçesi ile Ermenice, Bulgarca, Makedonca, Sırpça ve Ukraynaca'yı ana dili gibi konuşuyor. MHP'li Yusuf Ziya İrbeç: Fransızca, Almanca, İngilizce, İtalyanca, Arapça, Rusça ve İspanyolca biliyor. AK Parti'li Burhan Kayatürk: İngilizce, Hintçe, Urduca, Arapça ve Japonca'yı rahatlıkla konuşabiliyor. CHP'li Faik Tunay: CV'sinde İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Hırvatça ve Boşnakça yazıyor. CHP'li Şafak Pavey: İngilizce, İtalyanca, Fransızca, Almanca ve Farsça konuşabiliyor.

FAVORİ İTALYANCA
AK Parti'li Cem Zorlu:Arapça, Almanca, İngilizce ve Farsça konuşabiliyor. MHP'li Mehmet Günal: İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca'da uzman. AK Parti'li Mehmet Ramazanoğlu: İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca biliyor. AK Parti'li Mehmet Kasım Gülpınar: Fransızca, İngilizce, Arapça ve Farsça'yı konuşabiliyor.

BAKAN DAVUTOĞLU İLK SIRADA
BAKANLARIN çoğu İngilizce, bazıları ise İngilizce'nin yanı sıra Arapça ve Fransızca biliyor.
En çok yabancı dil bilen bakan ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu. Davutoğlu, İngilizce, Almanca, Arapça ve Malayca'yı ana dili gibi konuşabiliyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da orta düzeyde İngilizce ve Arapça biliyor. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise İngilizce ve Fransızca konuşabiliyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bildiği yabancı dil sayısı ise 2. Yıldırım iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca biliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise Arapça'yı konuşabiliyor.