Erdoğan heyecanı

Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 Eylül'de Mısır'da olacak... 3 milyon Mısırlı, Başkent Kahire'de Erdoğan'ı karşılamak için organizasyon yapıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2011 Güncelleme 10 Eylül 2011, 00:46
Erdoğan heyecanı

İÇİNDEKİLER

Türkiye-İsrail ilişkilerinde patlak veren kriz, Filistin ve Gazze'ye ayrıca Arap ülkelerindeki kitlesel ayaklanmalarda dile getirilen taleplere verilen büyük destek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın popülaritesinin görülmemiş bir şekilde artmasını sağladı. Mısır'da da Tel Aviv yanlısı diktatör Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden sonra İsrail karşıtı eğilimler zirveye çıktı. Türkiye'nin Tel Aviv ile ilişkileri koparma kararı da Mısır halkı tarafından sevinçle karşılandı. İşte böyle bir atmosferde 12 Eylül'de gerçekleşecek olan Erdoğan'ın Mısır ziyareti, Kahire'de bayram havasına neden oldu. Kahire'de Başbakan Erdoğan'ı karşılamaya yönelik hazırlıklar devam ediyor. Mısır basınına göre Erdoğan'ın yapacağı ziyaret 'gerçek bir bayram olacak' ve 3 milyon Mısırlı Kahire sokaklarında Erdoğan'ı karşılayacak. Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'da organize olan Mısırlılar, Erdoğan posterlerini sokaklara asmaya başladı. Erdoğan'ın güvenliği konusunda da çok önemli tedbirler alındı. Mısırlı yetkililer, "Dünyanın en önemli liderlerinden biri Kahire'de olacak. Erdoğan'ın bu özel ziyareti, bizim için büyük bir onur. O Arap halklarının da en önemli savunucusu" dedi.

* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır ziyaretinin ardından Tunus ve Libya'ya da gidecek... Tunus ve Libya'da da on binlerce kişinin sokakları, Erdoğan posterleriyle süslemeye başladığı belirtiliyor. Erdoğan'ın Mısırlı askeriyöneticilerle yapacağı görüşmede Gazze'ye gerçekleştirmeyi düşündüğü ziyaret ele alınacak.

BARIŞIN SİMGESİ
Başbakan Erdoğan, Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ni açtı. Erdoğan, "Müze, bölgede barışın simgesi olacak. Konser, bir senfoni olarak beni farklı dünyalara götürdü. Farklı enstrümanlar uyum sağlarsa güzel bir senfoni oluşturur, sizi farklı bir dünyaya götürür, dinlendirir. Uyum sağlayamazsa kakofoni çıkar. Türkiye'de şu anda siyaset meydanlarında yapılan kakafonidir. Biz ise senfoniyi oluşturmaya çalışıyoruz. Farklı diller, kültürlerle bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, Türk milletinin zenginliği meydana gelsin istiyoruz" dedi.