Özür ve tehdit

Bodrum'da sevgilisiyle yakalanan BDP'li Bengi Yıldız, seçmenlerinden gelen baskı sonucu konuşmak zorunda kaldı: Halkımdan özür diliyorum. Bunun hesabı mutlaka sorulacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2011 Güncelleme 28 Ağustos 2011, 01:38
Özür ve tehdit

İÇİNDEKİLER

Takvim, 'Sivil itaatsizlik'te ön saflarda yer alan, 'Nevruz'da taş atan' ve 'vergi vermeyelim' çağrısı yapan BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın, Deniz Uyan adlı bir bayanla 'Bodrum keyfi'ni manşetine taşımıştı. Gündemi sarsan haber nedeniyle büyük panik yaşayan ve "O bayan aile dostumuz" diyen Bengi Yıldız'ı, eşi İlknur Hanım "Benim öyle bir aile dostum yok" diye yalanlamıştı. 22 Ağustos'tan beri kayıp olan Yıldız, Mersin'de ortaya çıktı. Yıldız, 'sütten çıkmış ak kaşık' olduğunu iddia ederken, korku nedeniyle özür dilerken, tehdit savrmayı da ihmal etmedi. İşte Yıldız'ın açıklamaları:

* Halkımdan ve seçmenlerimden özür diliyorum. Partimin her kararına saygılıyım, istifa derlerse ederim. Ben dava adamıyım.

* Partimin üst düzey yetkililerine gereken açıklamamı yaptım. Şimdi beklemedeyim.

* Fotoğraf gerçek, ama yansıtılış biçimi çok farklı. Onlarla beraber herkesin gittiği denize gittik, herkesin binebildiği bir tekneye bindik. O gittiğim yer de Batman hemşerimindir ve birçok Batmanlı hemşerim oradaydı. Fotoğraflarda gayrı meşru bir ilişki varmış gibi farklı bir sunum var.

* O bahsedilen aile dostumuzdur. O bayan daha önce defalarca Batman'a geldi, birçok partili arkadaşımız tanır kendisini. Eşim Ankara'da olduğu için tanışmamış onunla.

* Bu haberi yapanlarla mutlaka hesaplaşacağım. Günlerdir süren bu kampanyanın hesabını soracağım.