ABD'ye söz mü verdiler

atv ve A Haber'in canlı yayınına katılan Başbakan Erdoğan, "O dönemde ABD'ye 'Öcalan asılmayacak' sözü verdilerse, Bahçeli çıksın açıklasın" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2011 Güncelleme 10 Haziran 2011, 02:16
ABD’ye söz mü verdiler

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, seçime sayılı günler kala yeniden ısınan "İmralı" tartışmasında, çarpıcı açıklamalara imza attı. Katıldığı radyo programında, "Öcalan'ın İmralı'dan çıkmasının söz konusu olmadığının" altını çizen Erdoğan, şu mesajları verdi:

BUNUN ÜZERİNDEN OYNAMAYIZ:
Cezası ağır mübebbettir ve kesinleşmiştir. İmralı'daki konumu neyse sürecektir. E tipi cezaevine alınmasını isteyenler de oldu. CHP'liler de MHP'liler de oldu. Ama AK Parti bunun üzerinde hiçbir zaman oynamaz. Asla.

NAMERT İFTİRA:
Böyle şey düşünülemez mert değil, namertçe bir iftira. Erdoğan sağ oldukça, böyle şeye müsaade etmez.

'BU İŞ ÇOKTAN BİTMİŞTİ...'
SÜMENALTI:
Ancak bir şey var. Öcalan teslim edildikten sonra merhum Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz iktidardaydı. İdamın ertelenmesi kararının altında onların imzası var. O zaman bunu sümenaltı yapmasaydınız, bu iş çoktan bitmiş olacaktı. O anda biz koalisyonda olsaydık gereken cezayı uygulardık.

ÇEKİLİRDİK:
("Koalisyonda tek başına karar verilmiyor ama..." yorumu üzerine):
Koalisyondan çekilirdik.

KÜRTLER KARDEŞİM:
"Kürtlere savaş ilanı" ifadesi çok çirkin bir yaklaşımdır. Kürtler onlardan çok benim kardeşimdir. PKK benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi değil.

LONDRA'NIN DEĞiL TÜRKiYE'NiN SEÇiMi!
ABD'nin saygın dış politika dergisi Foreign Policy'den "CHP'ye oy verin" diyen İngiliz The Economist Dergisi'ne alaycı yanıt geldi. "Türkiye seçimleri hakkında yanlış korkular" adlı makalede, "The Economist, otoriterciliğin ve militan laikliğin birleşimi olan Kemalizmin bayraktarı CHP'yi, sanki Londra'daki Belediye Başkanlığı seçiminde bir adayı onaylar gibi destekliyor" denildi.
AK Parti çoğunluğunun Batı'da gereksiz evham yarattığını yazan dergi, "AKP Türkiye'de demokrasinin başarısı için en iyi yol" dedi.

atv ve A Haber'in ortak yayınında Erdoğan Aktaş'ın "Gündem Özel" programına katılan Başbakan, soruları yanıtladı. Erdoğan, 'Clinton, Öcalan'ı öldürülmemesi şartıyla ABD'nin verdiğini açıklamıştı.
Uluslararası bir baskı mı vardı' şeklindeki soruya "Eğer Bahçeli böyle bir baskı altındaysa ya da böyle bir söz verdiyseler, çıkıp açıklasınlar. Erdoğan böyle bir söz verir miydi, vermez miydi? Bütün görüşmelerimi halkıma yansıtmışımdır. Şehit ailelerinin beklentisi bu kadar ucuza satılmamalıydı" dedi.