Kılıçdaroğlu: Çılgın değil Osmanlı'dan kalmış

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2011 Güncelleme 28 Nisan 2011, 00:00
Kılıçdaroğlu: Çılgın değil Osmanlı’dan kalmış

İÇİNDEKİLER

Çılgın proje, siyasette farklı yankılar buldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Bu yeni bir proje değil. Osmanlı'dan bu yana gelen bir proje. AKP'nin projesinde insan yok. Türkiye'nin çılgın prıojelere değil, düşününen üreten adamlara ihtiyacı var."
MHP lideri Devlet Bahçeli: "Çılgın projelerle milleti aldatıyorlar. Mahiyetini anlamış değiliz. Bu millet çıldırdı mı ki adını çılgın koyuyorsun. Ayakları yere basan kaynağı belli projeler varken niye çılgın projelerle milletin gözünü boyuyorsun."

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı: "Milletimize fayda sağlayacak, iyi hesaplanmış her projeyi destekleriz ve yapımı konusunda da desteğimizi veririz. Her yıl İstanbul halkı çok büyük tehlike atlatıyor. Bu açıdan ikinci bir boğaz ya da kanal geçişi deniz trafiğini rahatlatır."

MHP adayı mimar Ahmet Vefik Alp: "Sayın Başbakan'ın projeciliğini ve ciddiyetini takdirle karşılıyorum ve genel hatlarıyla destekliyorum. Ancak çevresel ve ekolojik etkileri çok iyi araştırılmalı. İkinci olarak yeni nüfus ve ulaşım baskısı getirilmeyecek şekilde düşünülmeli. Bu projeler deneyimli bir ekip tarafından çok dikkatli yürütülmeli."

BDP Milletvekili Bengi Yıldız: "Seçim öncesi renkli vaatlerden biri. 10 yıldır AB'ye gireceğiz, Kürt sorununu çözeceğiz diyor. Kürt sorununu çözme projesi de bu kadar renkliydi. Bu pembe hayal de 7-8
yıl sonra tamamlanacak."