Profesyonel değil profesör askerler

Rektörler, yeni üniversitelerdeki öğretim görevlisi sıkıntısının çözümü için 'akademik askerlik' önerdi. Başbakan Erdoğan teklife yeşil ışık yaktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2010 Güncelleme 01 Aralık 2010, 08:43
Profesyonel değil profesör askerler

İÇİNDEKİLER

Tek tip askerlik tasarısı henüz netleşmemişken, askerliğini yapmamış öğretim üyelerini sevindirecek önemli bir adım atıldı. Öğretim üyelerine kıyak askerlik için çalışma başlatıldı.

Gelişme, Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle yaptığı Dolmabahçe buluşmasının ayrıntılarında ortaya çıktı. Doğu illerinde yeni açılan üniversitelerin rektörleri, öğretim görevlisi açığından şikayet etti. Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Nihat İnanç da bu açığın "öğretmen asker" uygulamasında olduğu gibi "öğretim görevlisi asker" yöntemiyle çözülmesi teklifinde bulundu.

Bu kapsamda, yardımcı doçentlerin zorunlu askerliklerini, bölgede öğretim üyesi olarak yapmaları önerildi. Ayrıca, profesör olabilmek için "5 yıl üniversitede çalışma" şartının, doğuda görev yapanlar için "4 yıla indirilmesi" de teklif edildi. Başbakan Erdoğan'ın da sıcak baktığı öneriler için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) çalışma başlattı.