Başörtüsünü yeni anayasa çözecek

Erdoğan, 'ilköğretimde başörtüsü' tartışmalarını yorumladı: Seçimden sonra yeni anayasayı yapınca tüm soru işaretleri bitecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2010 Güncelleme 11 Kasım 2010, 10:12
Başörtüsünü yeni anayasa çözecek

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, başörtüsünde çözümün adresi olarak "seçim sonrası yapılacak yeni anayasayı" gösterdi. Güney Kore'ye hareketinden önce soruları yanıtlayan Erdoğan'a, Hayrünnisa Gül'ün "ilköğretimde başörtüsü" yorumu hatırlatıldı. "Bütün bu konularla ilgili olarak seçim sonrasını ve yeni anayasayı çok önemsiyorum" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

HEDEF GENİŞ MUTABAKAT
"Yeni anayasa ile birlikte bu tür soru işaretleri netliğe kavuşacak. Özgürlüklere olan inancım çok farklı. Bunu yargı kesimiyle paylaşmanın ne kadar zor olduğunu geçmişte gördük. Onun için süreç milletvekili seçimlerinden sonra netleşecek. Yeni anayasayı hazırlayacağız. Meclis'te en geniş mutabakatla çıkardığımız takdirde artık zaten bu tür açıklamalara da yer kalmayacaktır."

'BENİ DE KEDİ OLARAK ÇİZDİLER'

Erdoğan, CHP liderini dansöze benzeten karikatüre gelen tepkilere, "kedili" sitem etti: "Tayyip Erdoğan'ı kediye benzettikleri zaman bir şey söylemediniz. Köpeğe benzettikleri zaman bir şey söylemediniz. Hepsini sevimli hayvan yaptınız. O zaman savunuyordunuz, 'Karikatüristler bunları yapar' diyordunuz. Ben karikatüristlerin özgürlük sınırını öğrenemedim."