Liderin dediği oldu

Satranca dönüşen CHP'deki 'iç savaş'ta Sav'ın son hamleleri işe yaramadı ve Yargıtay Başsavcılığı, 'Sav'ı saf dışı bırakan' yeni yönetimi onayladı Kurultay isteyen PM üyeleri de imzalarını çekmeye başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2010 Güncelleme 05 Kasım 2010, 13:33
Liderin dediği oldu

İÇİNDEKİLER

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Sekreter Önder Sav arasında başlayan güç kavgasında son sözü Yargıtay Başsavcılığı söyledi. Yeni yönetimi "onaylayan" Başsavcılık, Sav'ın 11 yıllık Genel Sekreterliği'ne de son vermiş oldu. Önceki gün yaşanan kaosun ardından, taraflar "satranç hamlelerini" dün de sürdürdü.

VEKİL DESTEĞİ ALDI
Genel Merkez'e art arda ve "arka kapıdan" giren Kılıçdaroğlu ve Sav, ayrı katlarda kurmaylarıyla toplantılar yaptı. "Karamsar bir demokrasi yaşıyoruz. Bunu gidermeliyiz" diyen Kılıçdaroğlu, Sav ekibinin "tanımadığı" yeni MYK'yı topladı. Bu arada CHP lideri, "kurultay imzası" veren 59 PM üyesiyle de temasa geçti. Görüşmelerin ardından bu isimlerden 15'i imzalarını geri çekti. Kılıçdaroğlu, ardından Meclis'e geçti ve burada da vekillerin desteğini aldı.

11 YILLIK KOLTUK GİTTİ
Sav ve ekibi de boş durmadı. Yargıtay'a "Yeni yönetim iptal edilsin" başvurusu yapan Sav, ardından il başkanlarını toplantıya çağırdı. Ancak belirleyici haber akşam saatlerinde Yargıtay'dan geldi. Başsavcılık yeni MYK listesini onayladı. Kararın, Sav'ın itirazından 4 saat sonra gelmesi dikkat çekti. Bu haberle birlikte Sav, 1999'dan bu yana oturduğu Genel Sekreterlik koltuğunu boşaltmak zorunda kalırken, ekibi de odalarını boşalttı. Deniz Baykal'ın, sürecin her aşamasında Kılıçdaroğlu'na destek vermesi "Sav'a karşı rövanş" olarak yorumlandı. Yargıtay'ın kararıyla CHP'de sular şimdilik duruldu.