CHP'nin düştüğü tongalar...

Giriş Tarihi 15 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 19 Ekim 2010, 15:28
CHP’nin düştüğü tongalar...

İÇİNDEKİLER

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Gül'ün resepsiyon davetiyesinde Cumhuriyet kelimesinin unutulduğuna dikkat çekti ancak gözden kaçan bir nokta vardı. Eski Cumhurbaşkanları Sezer ve Demirel döneminde de davetiyeler bu şekilde basılmıştı.

Bu CHP'lilerin düştüğü ilk tonga değildi. CHP tarihi buna benzer birçok örnekle doluydu. İşte CHP tarihindeki akla gelen diğer örnekler...

YES-NO OLAYI

Önder Sav'ın genel merkezin 10. katındaki makam odasında valiyle yaptığı konuşma birebir Vakit gazetesinde çıkınca CHP'yi 'böcek korkusu' sardı. Oysa durum oldukça farklıydı. Önder Sav valiyle görüşme yaparken Vakit Gazetesi muhabiri Önder Sav'ı arar. Sav telefonu kapatmak isterken 'no' tuşu yerine 'yes' tuşuna basarak telefonu açık bırakır. Açık telefondan Vakit muhabiri bütün konuşmaları duyar. Yargıya yansıyan olayda Vakit muhabiri beraat eder.

KILIÇDAROĞLU OY KULLANMADI


Meydanlarda 'Hayır' kampanyası yürüten Kılıçdaroğlu, referandumda oy kullanamayarak Türkiye'nin diline düşmüştü. CHP bu olayın başta bir komplo olduğunu söylese de Kemal Kılıçdaroğlu'nun adres değişikliğini beyan etmediği, bu yüzden de YSK'ya kayıtlı olmadığı anlaşılmıştı.

AVCILAR BELEDİYESİ'NDEN 'RAHİBELİ AFİŞ'

Referandum'da İstanbul Avcılar ve Diyarbakır'a asılan CHP logolu 'Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için / Evet…' yazılı afişler gündeme bomba gibi düştü. CHP, bu afişlerin korsan olarak CHP'yi karalamak için basıldığını iddia ederek İçişleri Bakanı'nı göreve çağırmıştı. Aradan 2 gün geçmeden afişlerin Avcılar Belediyesi'nce basıldığı polisce tespit edilmişti.

VİLLA TARTIŞMASI

Referandum mitinglerinde Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da oturduğu lüks villayı sürekli gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bir yazlığının ortaya çıkması CHP'nin çiçeği burnundaki liderini zor durumda bırakmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun bu durumu internet paylaşım sitelerinde 'Halkçı Kemal bize de halk tipi havuzlu villa yaptırsana' şeklinde espri konusu olmuştu.

ETRO GÖMLEK


CHP'nin 33'üncü Olağan Kurultayı'nda delegelerin oylarının tamamını alarak "Halkçı Kemal" sloganları altında Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay salonunda giydiği gömlek 100 milyon üyeli sosyal paylaşım platformu Twitter'da yoğun şekilde tartışılmıştı.

Kurultayda yine 'halkçı' sloganı ile anılan CHP'nin eski Genel Başkanı Bülent Ecevit'in kasketini giydiği esnada Kılıçdaroğlu'nun üzerinde 495 liralık Etro marka gömlek giymesi CHP'nin yeni liderini tongaya düşürmüştü...