Derse alınmayan YÖK'ü arasın

YÖK Başkanı Prof. Dr. Y. Ziya Özcan, başörtüsü sorunuyla ilgili olarak, 'Üniversitede derse alınmayan bizi arasın, gerekeni hemen yaparız' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2010 Güncelleme 13 Ekim 2010, 02:05
Derse alınmayan YÖK’ü arasın

İÇİNDEKİLER

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof Dr. Yusuf Ziya Özcan, başörtüsü sorunuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İktidar ve muhalefetin başörtüsü sorunu ile ilgili gösterdiği çabaları takdir ettiğini söyleyen Özcan, bazı üniversitelerde başörtülü öğrencilerin dersten çıkartıldıkları yönündeki bir soruya, "Bu tür ufak tefek olayların olması mümkündür. Ama bu durumdan şikayetçi olan öğrencilerimiz varsa derhal YÖK'e dilekçe ile başvurmalarını istiyoruz. Bunu yapsınlar, biz hemen gerekeni yaparız" cevabını verdi.

'12 YIL ÖNCESİ GİBİ OLACAK'
Başörtüsü sorunu olduğu gibi "başörtüsüz öğrencilere baskı olacağını" düşünen kesimlerin de bulunduğunu hatırlatan Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: Garanti ediyorum, güvence veriyorum, nasıl başörtülü öğrencilerimizin girmesini sağlıyorsak, başörtüsüz öğrenciler de baskı görmeyecek.
Onlar güvencemiz altındadır. 12 yıl önce hiçbir şey olmuyordu. Aynı sırada oturuyorlardı.
Hatta başörtüsü yasağı çıktığı zaman başörtüsüz öğrenciler arkadaşları adına yürüyüş yaptılar. Bu güzel ortamın tekrar sağlanacağını düşünüyorum.

ÜNİVERSİTE KIYAFETİN BEKÇİSİ OLAMAZ
Başörtüsü konusunda bir açıklama da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan geldi. Bu sorunun vicdanını sızlattığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, sorunun bireysel özgürlükler çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Birisinin başörtüsü var diye eğitim hakkının elinden alınmasını ben kesinlikle kabul edemiyorum. Üniversite, kılık kıyafetin bekçisi olamaz" dedi.