Hesabını soracağız

Başbakan, muhalefetin 'PKK'yla pazarlık 'iddialarına ağır yanıt verdi. Erdoğan, 'Şerefsizlik yapıyorlar. Terör örgütü Kandil'den konuşuyor, CHP, MHP, BDP onun hoparlörü oluyor' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2010 Güncelleme 22 Ağustos 2010, 00:00
Hesabını soracağız

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de on binlere seslendi. CHP ve MHP'nin "Terör örgütüyle görüşüyorlar" suçlamalarına ağır yanıt veren Erdoğan, "4 kez bunlarla bir araya oturduğumuzu söyleme şerefsizliğini yapanlar, hesabını vereceklerdir" dedi.

Başbakan şu mesajları verdi:

DESTEK KITALARI
Terör örgütü liderlerinden birisi çıkıyor, bir şey söylüyor. Ne yazık ki bu CHP'nin, MHP'nin genel başkanı da onların yandaşları da onlara inanıyor, gelip de bu ülkenin Başbakanına, inanmıyor. Bu cephede başka destek kıtaları olarak kimler var? Kandil dağı var...

BAHÇELİ'YE GÖNDERME
Bizim 4 kez bunlarla bir araya oturduğumuzu söyleme şerefsizliğini yapanlar, bu alçakça iftirada bulunanlar bunun hesabını vereceklerdir. Biz bugüne kadar terör örgütüyle hiçbir zaman masaya oturmadık, oturmayacağız. Kendileri aynaya baksınlar. Terörist başını MHP, DSP, ANAP'a kim teslim etti? Onu idam etmeme sözünü kim verdi. Bahçeli, DSP, ANAP verdi. Sayın Bahçeli sen kimi uyutuyorsun?

OYUNA GELMEYİZ
Silah bırakması gereken birisi varsa hiçbir zaman güvenlik güçleri değildir. Silah bırakması gereken terör örgütüdür.

KANDİL'İN HOPARLÖRÜ
Meclis'te milletin iradesinin gereğini yerine getirip oy kullanmaya elleri varmayanlar, şimdi teröristin fitnesine dört elle sarılıyorlar. Terör örgütü Kandil'den ses, sufle veriyor, CHP; MHP; BDP meydanlarda, toplantı salonlarında aynı doğrultuda nutuk atıyorlar. Terör örgütü Kandil'den konuşuyor. CHP; MHP; BDP Ankara'da onun hoparlörü oluyor.

KAYMAK TABAKA TÜSİAD
Bunlar yıllardır suyun başına oturmuş oradan ahkâm kesmişler. Bunlar millete hep tepeden bakmışlar. Kaymak tabaka bunlar, kaymak tabaka. Ama şimdi sarsılmaya başladılar. Bunlar açlık, susuzluk bilmezler, yokluk yoksulluk nedir bilmezler. Bu milletin on yıllardır yaşadığı acıyı sağır sultanlar duyar, ama bunlar duymazlar. Bunlar milletin iradesine güvenmezler, demokrasiye de inanmazlar. İşte biz bu kirli oyunu bozduk. Bu kaymak tabakanın saltanatına son verdik.