Huzurlu sosyete!

Sosyetikler, son günlerde tasavvufa merak sardı. İdil Fırat ve Gül Gölge Saygı gibi isimler, mevlevihaneye dadandı. Bazıları da evlerde toplanıp ilahiler eşliğinde huzuru aradı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2017 Güncelleme 04 Kasım 2017, 10:23
Huzurlu sosyete!

İÇİNDEKİLER

Cemiyet dünyasının önde gelen isimleri, davetlerden sıkıldı. Şık davetlerin vazgeçilmezi olan sosyetikler, İslam dini içerisinde gelişen manevi bir yolculuk olan tasavvufa merak sardı. Öyle ki, tasavvuf merakı sosyetikler arasında moda olmaya başladı.

İLAHİ SÖYLEDİLER
Gülay Kamaz, İdil Fırat, Zeynep Selvili, Bahar Şer ve Gül Gölge Saygı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim, dünyanın felsefesine hayran kaldığı Türk tasavvufunun önemli ismi Mevlana Celaleddin Rumi'yi araştırdı. Çoğu, Silivrikapı'da bulunan Mevlana Kültür Merkezi'ne giderek sema gösteriyle huzuru aradı. Sosyete, son olarak tasavvuf merakını evlerine taşıdı. Davetlerin vazgeçilmez isimleri, evlerde artık tasavvuf müzikleri eşliğinde toplanmaya başladı. İstanbul'un gözde kuaförlerinden MOS'un vefat eden ortaklarından Sedat Kamaz'ın eşi Gülay Kamaz, önceki akşam lüks dairesinde sosyetik dostlarını ağırladı. Sosyetikler, Füsun Toprakseven'in çalıp söylediği tasavvuf müzikleri eşliğinde "huzurlu" bir yolculuğa çıktı. Kamaz ve dostları, ilahiler söyleyerek ruhlarını arındırdı. Tasavvuf gecesi, sosyal medyadan paylaşıldı. Bu durum, "Sosyetikler huzuru buldu" yorumlarına yol açtı.


İdil Fırat

MEVLANA AŞKI
Amerika'dan Avrupa'ya kadar milyonlarca kişinin felsefesine hayran olduğu Mevlana Celaleddin Rumi, sosyete dünyasının da huzur kaynağı oluyor. Gül Gölge Saygı, İdil Fırat, Sertab Erener, Erkan Petekkaya gibi isimler, haftada bir gün Silivrikapı'daki Mevlana Kültür Merkezi'ne gidip sema gösterilerini izliyor. Ünlü isimler tasavvuf sohbetlerini dinleyerek ruhlarını arındırıyor.



Gül Gölge Saygı, tasavvufa olan merakıyla biliniyor.



Sosyetik Gülay Kamaz, lüks dairesinde tasavvuf gecesi düzenledi. Evinde ağırladığı dostlarıyla birlikte tasavvuf müziklerine eşlik etti.

Halil ÇİLİNGİR