Oya’mızı kaybettik

Sevilen oyuncu Oya Aydoğan dün sabah yaşam savaşını kaybetti. Aydoğan’ın ölümü sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2016 Güncelleme 16 Mayıs 2016, 02:07
Oya’mızı kaybettik

İÇİNDEKİLER

Ünlü sanatçı Oya Aydoğan'dan dün sabah acı haber geldi. Aort damarı yırtılan ve kaldırıldığı hastanede 12 saat süren ameliyat sonrası tedavisi yoğun bakımda uyutularak devam eden Aydoğan yaşam savaşını kaybetti. Sanatçının ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu. Evinde patates kızartması yerken fenalaşan Aydoğan hastaneye kaldırılmış, yapılan incelemelerin ardından ünlü oyuncunun aort damarının yırtıldığı anlaşılmıştı. 12 saat süren ameliyata alınan ünlü sanatçı, yaklaşık 94 saat yoğun bakımda uyutulmuştu. Beyninde çok sayıda ödem tespit edilen Aydoğan'ın tedavisine başlanmış, tedaviye yanıt vermeyen sanatçı uyutulmuştu. Ünlü oyuncu dün sabah günler süren yaşam savaşını kaybetti.

KADERİ ANNESİ İLE AYNI
Aydoğan'la aynı programda sunuculuk yapan Lerzan Mutlu, Oya Aydoğan'ın annesinin de yıllar önce benzer bir rahatsızlık geçirdiğini anlattı. Mutlu, "Oya abla bunu hep anlatırdı. Yemek yerken sapasağlam kadın bir anda yere yığıldı. Ondan sonra da toparalayamadı derdi" diye konuştu. Sevenleri acı haberi öğrenir öğrenmez hastaneye koştu. Sanatçı Orhan Gencebay'ın eşi Sevim Emre hastane girişinde gözyaşlarını tutamadı. Gencebay, "Allah gani gani rahmet eylesin, başımız sağolsun" dedi. 59 yaşındaki Oya Aydoğan için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek. Aydoğan, İkindi Namazı'nı müteakip Levent Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

UMUTLUYDUM AMA OLMADI
Sanatçının oğlu Gurur Aydoğan acı haberin ardından şöyle bir açıklama yaptı: "Değerlimi, Oya'mızı kaybettim. Çok ani bir şekilde aramızda ayrıldı. Ameliyattan güçlü çıkmıştı takip değerleri iyi gittiği için çok umutluydum, umudum yeşermişti. Olumlu neticeler bekliyordum ama olmadı. Allahın takdiri... Vasiyeti üzerine Ulus'ta defnedilecek."

FİLMLERİ ÖKSÜZ KALDI!
Erzincan'da, 10 Şubat 1957'de doğan Oya Aydoğan, ortaokulu Fransız St. Pulcherie'de, liseyi ise St. Michel'de okudu. Aydoğan, Türk sinemasına adını altın harflerle yazdırdı. 1976 yılından beri birçok filmde rol alan Aydoğan, 'Dertli Pınar', 'Zeytin Gözlüm', 'Berduşlar', 'Ağla Anam Ağla' ve 'Merhamet'le adını duyurmuştu.

'HOŞÇAKAL TATLI DİLLİ ABLAM'
İbrahim Tatlıses Sevgili Oya'mızı kaybettik mekanı cennet olsun. Severdim çok severdim, o da beni severdi. Evvelki akşam hastaneye gittim; oğlunu çağırdık, sağlık dileklerimi ilettim. İçime bir ümitsizlik düştü ve oğluna birşey demedim. Allah sabır versin!

Emrah Allah rahmet eylesin...

Ebru Gündeş Oya Aydoğan vefat etmiş cümlesini okurken de inanamadım, yazarken hala inanamıyorum. Çok üzgünüm Rabbim evladına ve tüm sevenlerine sabır versin, mekanı cennet olsun.

Metin Akpınar Türk sinemasından bir can daha geçti... Hoşçakal Oya Aydoğan...

Özcan Deniz Çok üzgünüm.. Allah rahmet eylesin..

Mustafa Sandal Güler yüzlü, tatlı dilli ablamızı kaybettik. Allah rahmet eylesin...

Alişan Melek kalpli ablam.. Mekanın cennet olsun İnşallah.

Lerzan Mutlu Rahat ve meleklerle uyu Oya Aydoğan. Mekanın cennet olsun...


Hastaneye ilk gidenler arasında Orhan Gencebay ile Sevim Emre vardı.



ACI HABERİ BÖYLE ALDI
Aydoğan'ı ziyarete giden yakın dostu Bülent Ersoy, gazetecilerin "Başınız sağolsun" demesi üzerine, "Öldü mü?" diyerek büyük bir şok yaşadı.