Hırsızlıktan beraat etti

Yapımcı Gökhan Beder’in cep telefonunu alıp kullandığı iddiasıyla hakkında ‘hırsızlık’ suçlamasıyla dava açılan manken Ebru Şancı beraat etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2016 Güncelleme 25 Nisan 2016, 00:00
Hırsızlıktan beraat etti

İÇİNDEKİLER

Manken Ebru Şancı, 3 yıl önce arkadaşlarıyla Kuruçeşme'deki bir gece kulübüne eğlenmeye gitti. Şancı'nın yapımcı arkadaşı Gökhan Beder, masaya bıraktığı cep telefonunu yerinde bulamayınca polise hırsızlık ihbarında bulundu. Beder, kendisini evine bırakan Ebru Şancı'dan da aracını kontrol etmesini istedi. Şancı da telefonu bulamadı. Söz konusu telefonun kayıtları incelendi. Kayıtlarda Şancı'nın telefonunda kendi hattının takılı olduğu ortaya çıktı. Beder bunun üzerine şikayetinden vazgeçtiyse de kanuna göre hırsızlık suçu şikayete bağlı bir suç olmadığı için Şancı hakkında hırsızlık suçundan kamu davası açılarak 3 yıla kadar hapsi talep edildi.

'BEDELİNİ ÖDEDİM'
Eskişehir'de ifade veren manken, "Telefonu olay gecesi bulamadım. Ancak arabamı kullanan kardeşim telefonu bulmuş ve kullanmış. Kardeşimin öyle huyları yoktur ama sorumsuzdur. Ben yine de telefonun bedelini karşı tarafa ödedim. Hırsızlık suçlamasını kabul etmiyorum." dedi. Kardeşi Erhan Şancı ise telefonu ablasının zannederek kullandığını söyledi. Mahkeme, suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle Şancı'nın beraatine karar verdi.

Osman ASİLTÜRK