Kızına kavuştu

Erol Büyükburç 12 yıl önce kızının ölümüyle sarsıldı 'Ajlan'ın vefatından hemen sonra kalp hastası oldum' diyen 79 yaşındaki sanatçı, dün kalbine yenik düştü. Türk Pop Müziği'nin mimarı, evinde tek başına ölü bulundu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2015 Güncelleme 13 Mart 2015, 01:52
Kızına kavuştu

İÇİNDEKİLER

Türk Pop Müziği'nin mihenk taşlarından Erol Büyükburç, Fikret Şenes ve Yaşar Kemal'in ardından kaybettiğimiz dev çınarlar arasına eklendi... 79 yaşındaki usta sanatçı, dün gece 02.00 sularında Bebek Yokuşu'ndaki dairesinde hayatını kaybetti. Tek başına olduğu sırada kalp krizi geçiren Büyükburç'un ölümüyle ilgili detayları, menajeri Osman Nuri Yazıcı anlattı. Erol Büyükburç'u dün saat 11.00'de telefonla arayıp ulaşamayan Yazıcı, şüphelenince polisten yardım istedi.

KALP HASTASIYDI
Ekipler, ünlü sanatçının evine saat 12.00'de giderek kapıyı açtı. Şeker ve kalp hastası olan Erol Büyükburç'un cesedi, yatak odasında bulundu. Yatağının yanında yüzü koyun yatan Büyükburç'ta darp izine rastlanmadı. Erol Büyükburç'un evine çilingir ile giren kapıcı Nurettin Bozdağ, ise şunları söyledi:

ERDOĞAN: ÖLÜMÜ DÜŞÜNDÜRÜCÜ
"Yatak odasının kapısı da kilitliydi. Onu da çilingir yardımıyla açtık. Erol Bey yerde uzanmış halde yatıyordu. Telefona uzanmaya çalışmış ancak başaramamıştı." Bu arada dev çınarın ölümüyle, sanat dünyası da yasa boğuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerli sanatçımız Erol Büyükburç'un vefatıyla büyük hüzüntü yaşadım. Özellikle de yarınki (bugün) bir program öncesinde böyle bir şeyin gerçekleşmiş olması düşündürücüdür. Şu anda güvenlik güçlerimizden henüz bu işin neticesini almadık. Nedir, ne değildir... Bu bir adli tıp konusudur. İncelemeler yapılacaktır" dedi.

EVLAT ACISI ONU YIPRATTI
Erol Büyükburç ile Türkan Türker'in kızı Ajlan, 1999'da geçirdiği trafik kazasında 29 yaşında hayatını kaybetti. Büyükburç, acısını şöyle anlatmıştı: "Hayatımın en büyük acısı, kızımın ölümü. Hemen sonra panik atak, tansiyon, kalp ve şeker hastası oldum. n "ajlan'la dargınlığımız o kadar mühim değildi. Brezilyalı zenci bir çocukla evlenmek istedi. Çocuğun kan kanseri olduğunu duyunca karşı çıktım. 'Baba karışma bana' diye bir celallendi. Niye bu kadar bağırdı diye o dönem bayağı kırılmıştım.

BABAYA SON BAKIŞ
Büyükburç'un ikinci evliliğini yaptığı Emel Ayas'tan olan kızı Evren, babasının cenaze aracına yüklenen tabutuna gözyaşları içerisinde baktı. Evren Büyükburç, "Babamı kendini yormasın diye hep uyarırdım. Şimdi tek tesellim annemle kavuşmuş olmaları" dedi.


SON SELFİLESİ
Merhum sanatçı, ölmeden birkaç saat önce Fransız Sokağı'ndaki bir mekanda düzenlenen etkinliğe katıldı. 'Aşık Veysel' şarkılarının söylendiği gecede bir hayranıyla selfie çektiren Erol Büyükburç'un bu fotoğrafı, "hayatındaki son fotoğraf" olarak arşivlerdeki yerini aldı.


BUGÜN KONSERİ VARDI
Usta sanatçı, gözlerini hayata yummasaydı bu akşam Bursa'da konser verecekti. Son günlerine kadar çalışan Erol Büyükburç, "Bomba gibi bir konser olacak" dediği partiye gitmek yerine ne yazık ki dün hayata gözlerini yumdu.

BÜYÜK AŞK YAŞAMIŞTI
Yaşadığı aşklarla da hep gündemde olan Erol Büyükburç'un son aşkı, 14 Şubat 1999'da Sevgililer Günü'nde tanışıp 2004'te evlendiği Alman asıllı Ute User'di. Çift, 2 sene sonra evliliklerini noktaladı.

BÜYÜKBURÇ KİMDİR?
Erol Büyükburç, 1936'da Adana'da doğdu. Adana Ticaret Meslek Lisesi'ni bitirdi. Kendisini keşfeden İsmet Sılay'ın orkestrasında 1952'de şarkı söyleyerek sahneye ilk adımını attı. Bir süre sonra Erol Büyükburç Vokal Grubu'nu kurdu. İlk evliliğini Ayla Seyman'la 1965'te yaptı. n 1969'DA biten bu evlilikten olan kızı Ajlan Büyükburç 1999'da trafik kazasında öldü. İkinci evliğini kendisinden 21 yaş küçük Emel Ayas'la, 3. evliliğini ise 2004'te Ute Eser'le yaptı. İkinci evliliğinden Evren isimli bir kızı var. Ajda Pekkan'la oynadığı 'Plajda Sevişelim'le sinemaya adım attı.