Derin darbe!

Sosyetik güzel Derin Mermerci'nin annelik sevinci yarım kaldı... 3 aylık hamile olduğunu açıklayan Mermerci'nin 'boş gebelik' yaşadığı ortaya çıktı. Doktorlar, acil müdaheleyle gebeliği sonlandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2014 Güncelleme 02 Mart 2014, 01:29
Derin darbe!

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz hafta 3 aylık hamile olduğunu açıklayan Derin Mermerci, önceki gün hayatının en tatsız anlarından birini yaşadı. 2013 Eylül'de nikah masasına oturduğu 45 yaşındaki Cem Aydın'ın doğal yöntemle baba olamamasından dolayı tüp bebeğe başvuran 34 yaşındaki sosyetik güzel, bir süredir çok mutluydu. Derin Mermerci, geçtiğimiz gün doktor muayenesinde aldığı acı haberle ise sarsıldı.

AÇIKLAMAYI EŞİ YAPTI
Tetkikler sonrasında Derin Mermerci'nin gebeliğiyle ilgili bir sıkıntı olduğu fark edildi. Acil bir müdahaleyle gebeliği sonlandırılan sosyetik güzelin eşi Cem Aydın; "Derin'in kan değerlerindeki artış yüzünden hamilelik var sandık ama yokmuş" dedi. Bu sözlerle; Derin Mermerci'nin; birçok anne adayında rastlanan 'boş gebelik' yaşadığı ortaya çıktı. 'Boş gebelik' olarak da bilinen anembriyotik gebelikte; gebelik kesesini oluşturan zar ve plasenta oluşuyor ancak içinde bebek bulunmuyor. Tanı; ultrasonda embriyo ve kalp atımları görülmesi gereken haftalarda kesenin boş olarak izlenmesi sonucu konuluyor.

YAŞLA BİRLİKTE RİSK ARTIYOR
'Boş gebelik' hakkında bilgi aldığımız İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bülent Baysal, şunları söyledi:

"Tüp bebekte en kaliteli embriyolar seçilse bile 'boş gebelik' gibi düşükler nedeniyle gebeliğin kayıpla sonuçlanma oranı yüzde 15'i buluyor. Boş gebelik yaşayan hastaların gebeliği; kürtaj ya da kanama yoluyla sona eriyor. Boş gebeliğin yaşam şekilleriyle ilgisi bulunmuyor. Ancak yaşa bağlı olarak risk artıyor. 20'li yaşlardaki bir kadının düşük yapma ihtimali yüzde 10 iken; 35-40'lı yaşlardaki risk oranı yüzde 20'lere çıkıyor."