Yoga ile zayıflanır mı?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2010 Güncelleme 03 Kasım 2010, 09:29
Yoga ile zayıflanır mı?

İÇİNDEKİLER

"Mandy'nin yoga stili hayatımı değiştirdi," diyor Aniston. Mandy'nin stili geleneksel yoga pozisyonlarıyla rahatlama egzersizlerinin karışımı niteliğinde. Aniston haftada 5 kez Mandy ile çalıştığını belirtiyor ve yoga ile zayıf ve sıkı bir vücuda sahip olmanın mümkün olduğunu savunuyor. Bunu rutin haline getirirseniz, hem fiziğinizin hem de ruhunuzun değişmeye başlar...


Derin derin gevşeyin
Yoga; insanoğlunun ortak sağduyusuyla farklı coğrafyalarda binlerce yıl önce uygulanmaya başlanmış sağlıklı yaşam yollarından biri.


Geleneksel yöntemlerle günümüze kadar ulaşmasında Hint Altkıtası'nın elbette büyük rolü var. Hintliler yogayı kesintisiz olarak uygulayarak bugüne getirmişler. Bugünse yoga bütün dünya tarafından sahiplenilmekte. Yoga insanın kendine kazandırdığı en büyük armağanlardan. Yoga duruşu titremeden, zorlanmadan, sabit olarak yapılan duruş demektir. Bir kişinin yoga duruşunda olup olmadığını onun yüzüne bakarak anlayabilirsiniz.

Duruşun zorluğu ya da kolaylığı bir yana sabit olarak durmanın anlamı zihni de sabitlemek, yani zihinsel yoğunlaşmayı artırmaktır. Öncelikle odanın havalandırılmış olması, ışığın keskin olmaması tercih edilir. Güzel bir koku, belki de yumuşak bir müzik bize yardımcı olabilir.

Ayrıca üzerimize hafif bir örtü alabilir, göz kapaklarımıza içi lavanta doldurulmuş göz yastıkları koyabiliriz.
Savasana duruşunda sırt üstü uzanılır. Kollar gövdeden yaklaşık 15 cm. yanlara açılır, avuçlar yukarı bakar ve parmaklar da hafifçe içe kırılmıştır. Bacaklar simetrik olarak iki yana açılır ki aralarındaki açının 30 derece olması bele olan yüklenmeyi azaltacağı için önemlidir. Boynumuzun sağa ya da sola düşmemesi bedensel simetriyi korumamızda önemli bir rol oynar. Sadece bu duruş bile beş altı dakika içinde bedensel rahatlık sağlar.