Kadir Gecesi açık olacak camiler

Kadir Gecesi'nde vatandaşların ibadet edebilmesi için İstanbul genelindeki 116 cami sabaha kadar açık olacak. İtikafa girmek isteyenler de 132 camiden yararlanabilecek.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 20 Temmuz 2011, 16:08
Kadir Gecesi açık olacak camiler

İÇİNDEKİLER

İstanbul Müftülüğü, Kadir Gecesi'nde vatandaşların kolay ulaşabileceği ve halkın yoğunlukla ziyaret ettiği camileri sabaha kadar açık tutacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi'nde vatandaşların rahatlıkla ibadet edebilmesi için İstanbul genelindeki 116 cami sabaha kadar açık olacak.

Camilerin bulunduğu yerler ve isimleri şöyle:

İstanbul'da Adalar'da Hamidiye, Heybeliada ve Burgazada camileri, Arnavutköy'de Arnavutköy Merkez, Çardaktepe Merkez, Taşoluk Yeşil, Arnavutköy 2. camileri, Avcılar'da Merkez, Nakipoğlu ve Aksa camileri, Bağcılar'da Bağcılar Merkez, Çiftlik Demircan, Yaşar Acar, Güneşli Merkez ve Yıldıztepe Cezine camileri.

Bahçelievler'de Kuba, İmam-ı Buhari, Ulu, Yeni, Yayla, Ulubatlı Hasan, Kocasinan Merkez ve Aksa camileri. Bakırköy'de Çarşı ve Ataköy Ömer Duruk camileri, Başakşehir'de Sarıcalı Yurttaş, Kayabaşı Mahalle, Hoca Ahmet Yesevi ve 4. Etap Tunahan camileri.

Bayrampaşa'da Kocatepe ve Hayırseverler camileri, Beşiktaş'ta Büyük Mecidiye, Ebubekir, Küçük Mecidiye, Sinanpaşa, Tevfikiye, Yahya Efendi ve Yıldız Hamidiye camileri.

Beykoz'da Yuşa Camisi, Beylikdüzü'nde Fatih Sultan Mehmet, Sacit Ateş, İhlas Marmara Evleri, Yaşar Cimilli, Yakuplu Merkez, Gürpınar Merkez ve Fenerkent Zeynep Hatun camileri.

Beyoğlu'nda Bezm-i Alem Valide Sultan, Molla Çelebi ve Kılıç Ali Paşa camileri, Yer Altı, Hüseyinağa, Nusretiye ve Bademlik camileri. Büyükçekmece'de Kuba, Merkez ve Tepecik Merkez camileri, Çatalca'da Ferhatpaşa Camisi, Çekmeköy'de Merkez, Refah, Şahinbey ve Hacı Yusuf Cebir camileri.

Esenyurt'ta Esenyurt, Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer camileri, Eyüp'te Eyüp Sultan Camisi, Fatih'te Laleli, Hırka-i Şerif, Fatih, Sultanahmet, Süleymaniye, Beyazıt ve Sünbül Efendi camileri.

Gaziosmanpaşa'da Merkez, Küçükköy, Merkez ve Yunus Emre camileri, Kartal'da Kartal Merkez Camisi, Maltepe'de Başıbüyük Merkez, Gülsuyu Recepağa ve Mavievler camileri.

Pendik'te Çarşı, Kaynarca Merkez ve Kurtköy Merkez camileri, Sancaktepe'de Hz. Ebu Bekir Sıddık, Samandıra Merkez, Samandıra Veysel Karani, Alaadin, Kavaklıbağlar, Ertuğrulgazi, Seyyit Ahmet Errufai, Sarıgazi Merkez, Sarıgazi Yunus Emre, Sarıgazi İbrahimağa, Yenidoğan Merkez ve Yenidoğan Mehtap camileri.

Sarıyer'de Hacıosman, Abdullah Kadı ve Şifa camileri, Sultangazi'de Sultançiftliği Merkez Camisi, Şişli'de Osmanbey ve Hoca Ali Rıza camileri, Tuzla'da Yavuzevler ve Yeni Evler camileri.

Ümraniye'de Sondurak, Cevherağa ve Erzurum Sitesi camileri, Üsküdar'da Valide-i Cedid, Sefa Tepesi, Ünalan, Alvarlı Zade, Çilehane, Ayazma, Yavuztürk Aksa ve Aziz Mahmut Hüda-i camileri, Zeytinburnu'nda Seyyit Nizam ve Merkez Efendi camileri.

-İTİKAF İÇİN HAZIRLANAN CAMİLER-

Ramazanın son 10 günü itikafa (camiye kapanarak ibadet etmek) girmek isteyenlerin yararlanabilecekleri, İstanbul genelindeki 131 caminin yerleri ve isimleri ise şöyle:

Arnavutköy'de İmrahor Meydan Camisi, Ataşehir'de Hacılar, Kayışdağı Merkez ve Örnek Mahallesi Yunus Emre Camisi, Avcılar'da H. Ahmet Tükenmez, Cihangir ve Mevlana Camileri,

Bağcılar'da Yıldıztepe Cezine, Mevlana, Yavuz Selim, Ahi Evren, Ebubekir, Tabya Sultan Şehmuz ve Hacı Bayram Veli camileri, Bahçelievler'de Akşemsettin, Soğanlı, Yayla, Yeni, Kocasinan Merkez, İmam-ı Buhari, Ulu, Üçevler, Yenibosna siteler, Siyavuşpaşa, Ulubatlı Hasan ve Kocasinan Yeni camileri,

Bakırköy'de Zuhuratbaba, Şenlikköy, İncirli, Hamidiye, Florya Yeni camileri, Başakşehir'de 4. Etap Tunahan, İmamı Azam, Hacı Osman Işıklı ve Hacı Ahmet Merkez camileri,

Bayrampaşa'da Kocatepe ve Hayırseverler camileri, Beşiktaş'ta Şenlikdede Camisi, Beykoz'da Çamlıbahçe, Taşocakları ve Hacı Alibey camileri, Beylikdüzü'nde Fatih Sultan Mehmet, Kavaklı Yeni, Gürpınar Merkez ve İhlas Marmara Evleri camileri.

Beyoğlu'nda Tomtom Kaptan, Hacıahmet, Sefer-i Kethüda, Fatih Sultan Mücahitler, Yolcuzade ve Çıksalın camileri, Büyükçekmece'de Beykent, Kuba, Tepecik Aksa ve Tepecik Hürriyet camileri,

Çatalca'da Kaleiçi Camisi, Çekmeköy'de Refah Camisi, Esenler'de Sondurak Camileri, Esenyurt'ta Hz. Ebubekir, Molla Mahmut ve Gaziler camileri, Eyüp'te Nişancı Mustafapaşa ve Prof. Dr. Mahmut Esat Coşan camileri,

Fatih'te Hoca Kasım Günani, Çukurbostan, Kızıl Minare, Kovacı Dede, İsmailağa, Tabak Yunus ve Laleli camileri, Gaziosmanpaşa'da Ertuğrulgazi, Kazım Karabekir Hayırlıoğlu, Prof. Dr. Mahmut Esat Coşan ve Üretmen camileri,

Güngören'de Genç Osman Camisi, Kağıthane'de Hz. Osman, Y. Kemal ve Harmantepe Merkez camileri, Kartal'da Kavaklı, Soğanlık Ulu, Cevizli Çınar, Ali Duranoğlu, Esentepe, Yakacık ve Akşemsettin camileri,

Küçükçekmece'de Cennet, Bezirgan Bahçe Medine ve Sefaköy Fevzi Çakmak Merkez camileri, Maltepe'de Altıntepe, Fındıklı Merkez, Gülsuyu Recepağa, Hacı Ahmet Süt, Mavievler, Tugayyolu, Bağlarbaşı, Yusuf Ziya Üçüncü, Ebubekir ve Hüsniye Arat camileri,

Pendik'te Sahil, Velibaba Merkez ve Esenyalı Muhammediye camileri, Sancaktepe'de Kavaklıbağlar Camisi, Sarıyer'de Hacıosman, Abdullah Kadı ve Şifa camileri,

Silivri'de Mimarsinan ve Esentepe camileri, Sultanbeyli'de Ulu ve Dumlupınar camileri, Sultangazi'de Mescid-i Selam Camisi, Şişli'de Ağazade, Filiz, Mecidiyeköy Merkez ve Osmanbey camileri,

Tuzla'da Yavuzevler Camisi, Ümraniye'de İmam-ı Azam Camisi, Üsküdar'da Alvarlı Zade, Şeyh Nevruz, Valide-i Cedid, Ünalan, Sefa Tepesi, Cennet, Erzurum Sitesi, Hz. Hamza, Küçük İhsaniye, Albayrak, Çilehane, Aziz Mahmut Hüdai, Ayazma ve Cumhuriyet Mahallesi Molla camileri ile Zeytinburnu'nda Selvili Çınar Camisi.