Oruç tutanların dikkat etmesi gereken hususlar

Sahur ve iftarda birden bire çok yemek yemenin sağlık için tehlikeli olduğunu unutmayın.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Oruç tutanların dikkat etmesi gereken hususlar

İftarda ve sahurda hafif yemekler yiyin.

Tıka basa doymadan sofradan kalkın.

Özellikle kalp ve tansiyon hastası iseniz, hamurlu, tuzlu ve kızartma türü yiyeceklerden uzak dursun.

Mide rahatsızlığı olanlar asit giderici ilaç kullansın.

Oruç döneminde vücutta şeker, sodyum, kalsiyum ve fosfat düşeceği için bunların telafisini yapın.

Sahurda hazmı kolaylaştırıcı, lifli gıda içeren yiyeceklerden tüketin, kızartma ve baharatlı yemeklerden ise uzak durun.

Bol sıvı gıda alın, gazozlu içeceklerden uzak durun.

Halsizlikten kurtulmak için tuzlu ve bol sıvı gıdalar (portakal ve meyve suları vs) tüketin.

İnsülin kullanan, sık sık şekeri düşen ve ciddi organik rahatsızlıkları olanların oruç tutmamaları tavsiye olunur.

Ramazan ayını fırsat bilerek sınırlı ve düzenli yemek yemeği alışkanlık haline getirin